ΕΛΛΑΔΑ

«Αν δεν βρει λύσεις η Ευρώπη… χαθήκαμε»

αν-δεν-βρει-λύσεις-η-ευρώπη-χαθήκαμε-450808

Με μία δραματική δήλωση χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτύπωσε την τρέχουσα κατάσταση και την κρισιμότητα των αποφάσεων που αναμένονται από την ευρωπαϊκή πλευρά, κατά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. «Αν δεν βρει λύσεις η Ευρώπη… χαθήκαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας, αναφερόμενος στις αποφάσεις που επίκεινται στις Βρυξέλλες, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος ότι «η Ελλάδα έχει τα δικά της προβλήματα και τα δικά της προβλήματα, τα ελληνικά, μένει σε μας τους Έλληνες να τα λύσουμε».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος δεν πρέπει να αναζητούμε τον «από μηχανής Θεό», για τη λύση των προβλημάτων μας, «η οποία πρέπει να γίνει εδώ και όχι στις Βρυξέλλες». Ο κ. Προβόπουλος προέβλεψε ακόμη ότι το 2011 θα είναι χρονιά συγχωνεύσεων και συνεργασιών για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη.

Σε ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικώς με το μέλλον των ελληνικών τραπεζών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε «εξαιρετικά κρίσιμη καμπή εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης» και προέβλεψε ότι εντός του έτους θα πραγματοποιηθούν συγχωνεύσεις και συνεργασίες στον τραπεζικό τομέα.

«Γιατί παλινωδούν;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος: «Αυτό είναι και δική μου κριτική, αλλά πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσουν για πολύ. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα τις οδηγήσουν προς συνεργασίες».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου