ΕΛΛΑΔΑ

Με ποίημα απάντησε ο Τσίπρας στο τραγούδι του Ερντογάν

με-ποίημα-απάντησε-ο-τσίπρας-στο-τραγο-668531

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου «Θα υπερασπιστούμε την ειρήνη και την εδαφική μας ακεραιότητα ως την τελευταία ρανίδα του αίματός μας», ανέφερε από τη Σαμοθράκη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, απευθύνθηκε προς τους σκεπτόμενους, όπως ανέφερε ανθρώπους, και στις δυο πλευρές του Αιγαίου, τονίζοντας ότι οι δύο λαοί έχουν γνώση της ιστορίας τους που είχε και περιόδους ειρήνης αλλά και περιόδους εντάσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της και πως είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την ειρήνη και την εδαφική της ακεραιότητα. «Άκουσα τον φίλο πρόεδρο Ερντογάν που διάβασε στίχους ενός ποιήματος που υμνεί τον πόλεμο», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι εκείνος επιλέγει τους στίχους του Μπέρτολ Μπρεχτ που αναφέρει: «Στρατηγέ ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος ξέρει και να πετάει ξέρει και να σκοτώνει, έχει όμως και ένα ελάττωμα, ξέρει να σκέφτεται». «Χτίζουμε το μέλλον της χώρας σε γερά και στέρεα θεμέλια», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου