ΕΛΛΑΔΑ

Γολγοθάς για χιλιάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

γολγοθάς-για-χιλιάδες-ταξιδιώτες-στο-669552

Γολγοθάς για χιλιάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου έχουν πολλές ακυρωθεί πτήσεις λόγω «χαμηλής νέφωσης» με τους επιβάτες να διαμαρτύρονται για ελλιπή ενημέρωση ενώ πολλοί αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στους χώρους του αεροδρομίου.

Απίστευτη ταλαιπωρία πέρασαν περισσότερους από 200 επιβάτες πτήσης από το Λονδίνο με προορισμό την Θεσσαλονίκη που κατέληξε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί δόθηκε λύση με παρέμβαση του Χρήστου Σπίρτζη. Αεριοσκάφος της Αegean θα παραλάβει τους ταξιδιώτες.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Παρασκευής. Ομως αυτό δεν έγινε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Η πτήση της Ryanair από το Λονδίνο προσγειώθηκε τελικά Τιμισοάρα. Οι ταξιδιώτες καταγγέλλουν: «Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο. Μας είπαν στην αρχή να μην βγούμε από το αεροσκάφος, μετά να βγούμε. Δεν έχουμε καμία ακριβή υπεύθυνη ενημέρωση. Στις προσπάθειες που κάναμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν. Κάποια στιγμή μας απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, παρά μόνο αν έχουν χαθεί ταξιδιωτικά έγγραφα», κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ένας από τους επιβάτες, ο κ. Καλαμάρας. «Δεν υπάρχει κάτι να φάμε. Δεν μας έχουν δώσει ένα ποτήρι νερό. Κάποιοι πήραν το λεωφορείο σε αυτές τις τραγικές καιρικές συνθήκες», συμπλήρωσε.

Περίπου οι μισοί από τους επιβάτες μπήκαν στα λεωφορεία που διέθεσε η εταιρεία, προκειμένου να πάνε οδικώς στη Θεσσαλονίκη.

Η πτήση που προσγειώθηκε τελικά στην Τιμισοάρα δεν ήταν η μοναδική που δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Ο εκπρόσωπος της Fraport, κ. Παπάζογλου, τόνισε ότι αυτό έγινε εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης. Οσο για την απόφαση να κατευθυνθεί η πτήση στην Τιμισοάρα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για απόφαση της αεροπορικής εταιρείας.

«Οποτε υπάρχει χαμηλή νέφωση και ο πιλότος αποφασίζει ότι δεν επιθυμεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, είναι απόφαση αποκλειστικά και μόνο της εταιρείας το αεροδρόμιο που επιθυμεί να προσεγγίσει και ουδείς μπορεί να παρέμβει στην απόφαση αυτή. Είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την πολιτική στρατηγική της εταιρείας που προφανώς έχει μια κατάσταση με εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Και άλλες πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους πτήση που προσγειώθηκε στη Σόφια και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν οδικώς στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλες κατευθύνθηκαν στην Αθήνα ή σε περιφερειακά αεροδρόμια.

Αυτή την στιγμή στο αεροδρόμιο Μακεδονία προσγειώνονται τα πρώτα αεροσκάφη όμως επικρατεί αλαλούμ. Χιλιάδες ταξιδιώτες είναι στο αεροδρόμιο καθώς εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου