ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για το Μάτι

η-πρώτη-αγωγή-κατά-του-ελληνικού-δημοσ-670941

Συγγενείς θύματος της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι κατέθεσαν την πρώτη αγωγή για απόζημίωση από το δημόσιο, διεκδικώντας 1.450.000 ευρώ. Η αγωγή αφορά τον θάνατο που βρήκε 70χρονος συνταξιούχος καθηγητής και θα εκδικαστεί από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Στην αγωγή γίνεται λόγος για εγκληματικές παραλείψεις του Ελληνικού Δημοσίου (Γενικη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ) αλλά και της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα.

“Οι συνθήκες που βρήκε τραγικό θάνατο ο άνθρωπός μας είναι πρωτόγνωρες, δραματικές, φρικιαστικές και απερίγραπτες. Τα άτυχα θύματα βρέθηκαν εντελώς ανυπεράσπιστα στο έλεος της φονικής πυρκαγιάς», αναφέρουν οι συγγενείς και συνεχίζουν: “«αν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα εκ του Νόμου ενδεδειγμένα μέτρα, θα είχε αποφευχθεί το ασύλληπτο δράμα και ο θάνατος των 100 μέχρι σήμερα ανθρώπων”.

Καταλήγουν κάνοντας τον απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς: “απεβίωσαν με βασανιστικό τρόπο 33 άτομα στο Μάτι, 31 άτομα στο Κόκκινο Λιμανάκι, 7 στον Νέο Βουτζά, 2 στη Ραφήνα, να πνιγούν αβοήθητοι στη θάλασσα 9 άτομα, ν’ αποβιώσουν σε νοσοκομεία λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων 17 άτομα και να πεθάνει ένα βρέφος στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου