ΕΛΛΑΔΑ

Φόνος στον Πειραιά: Η κατάθεση του δράστη και ο δίδυμος αδελφός

φόνος-στον-πειραιά-η-κατάθεση-του-δράσ-672017

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί την Πέμπτη ο 30χρονος δράστης της δολοφονίας με θύμα τον 21χρονο από τη Νίκαια, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, έξω από μπαρ της Τρούμπας του Πειραιά τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Ο δράστης στην απολογία του επικαλέστηκε φόβο για τη ζωή του και… άμυνα. Φίλοι του μάλιστα, ανέφεραν πως δεν αποκλείεται το θύμα να έκανε… λάθος και να επιτέθηκε στον δράστη νομίζοντας ότι είναι ο δίδυμος αδερφός του με τον οποίο είχε προηγούμενα! Ωστόσο, το παρελθόν του δράστη, ελληνικής υπηκοότητας, με καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο, είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο. Το 2010 είχε μαχαιρώσει Ιταλό τουρίστα για ασήμαντη αφορμή, στην Τρούμπα. Το θύμα είχε γλιτώσει με σοβαρά τραύματα. Την τελευταία 10ετία, πέρα από την απόπειρα ανθρωποκτονίας, είχε απασχολήσει επίσης, για υποθέσεις ναρκωτικών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και απείθεια. Οκτώ χρόνια μετά έβγαλε πιστόλι, και αυτή τη φορά, σκότωσε τον 21χρονο Ηλία. Ο δράστης παραδόθηκε χθες το μεσημέρι, προσερχόμενος αυτοβούλως στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ο 30χρονος στην απολογία του στους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση φέρεται να είπε:

«Βγήκα έξω από το μπαρ να καπνίσω. Εκείνη την ώρα ήταν έξω ένας νεαρός με την παρέα του που με κοίταζε επίμονα και έκανα το ίδιο. Με ρώτησε γιατί τον κοιτάω και του απάντησα γιατί κάνει και εκείνος το ίδιο. Με ρώτησε αν ξέρω ποιος είναι και του ανταπάντησα αν ξέρει ποιος είμαι εγώ. Μου έδωσε κουτουλιά στο πρόσωπο και άρχισε να με χτυπά. Φοβήθηκα για τη ζωή μου και έβγαλα το πιστόλι για να αμυνθώ. Ήταν κακιά στιγμή».

Φίλος του δράστη ανέφερε μια άλλη εκδοχή, η οποία εξετάζεται, και πρόκειται για ενδεχόμενο λάθος του θύματος, με τον δίδυμο αδερφό του δράστη, που φέρεται να είχε προηγούμενα. «Πέτρα του σκανδάλου, ήταν η κοπέλα που ήταν μαζί με το θύμα. Την προηγούμενη μέρα ήταν στο ίδιο μπαρ και χόρευε με τον δίδυμο αδερφό του δράστη, κάτι που είχε ενοχλήσει το θύμα. Την επόμενη μέρα φαίνεται να είδε τον δράστη, που φυσικά έμοιαζε με τον δίδυμο αδερφό του, και επιτέθηκε εναντίον του» υποστήριξε ο φίλος του δράστη. Αυτή την αναφορά εξετάζουν τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής παρότι προς το παρόν γνωρίζουν ότι όλα συνέβησαν από ένα «στραβοκοίταγμα» και έναν νεανικό τσαμπουκά… Εξετάζουν την περίπτωση ο δίδυμος αδερφός του δράστη να είχε ενοχλήσει τη σύντροφο του θύματος ή τουλάχιστον έτσι να το είχε εκλάβει ο άτυχος 21χρονος. Ερευνάται αν το θύμα ζήτησε από λάθος το λόγο και επιτέθηκε στον δράστη, έξω από το κατάστημα και τότε εκείνος τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου