ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων για την βόλτα του Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας

θύελλα-αντιδράσεων-για-την-βόλτα-του-κ-672129

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με συντροφιά λίγων ατόμων, έκανε σήμερα το μεσημέρι ο αρχιεκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Κουφοντίνας που εθεάθη στην οδό Σόλωνος, στη Βουκουρεστίου και στην πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται εκτός φυλακών, στο πλαίσιο της έκτης κατά σειρά άδειας που του δόθηκε από τις αγροτικές φυλακές Βόλου, προκειμένου να περάσει την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του.

Οι συγγενείς των θυμάτων της 17 Νοέμβρη δεν μπορούν πιστέψουν πως ο άνθρωπος που δολοφόνησε τους αγαπημένους τους, αυτές τις ώρες κυκλοφορεί ελεύθερος, απολαμβάνοντας μικρές χαρές της ζωής, τις οποίες δεν δίστασε να στερήσει οριστικά τόσο στα θύματα, όσο και στις οικογένειες τους.

Περαστικοί και καταστηματάρχες αντίκρισαν από κοντά τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για δολοφονίες από τη 17Ν να περπατά αμέριμνος στο κέντρο της πόλης, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα σημεία που ξεψύχησαν τα θύματά του.

Την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός των αδειών που έχουν παραχωρηθεί στον βαρυποινίτη Κουφοντίνα, εκφράζουν οι συγγενείς των θυμάτων.

«Τι να σας πω; Όταν αφήνουμε τρομοκράτες ελεύθερους και κοιτάξτε κατά συρροή δολοφόνος είναι. Τίποτα παραπάνω. Ενας κατά συρροή δολοφόνος για κάποιο λόγο έχει υποστηρικτές. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.» Δηλώνει ο Αντώνης Περατικός, αδελφός του εφοπλιστή Κώστα Περατικού, ο οποίος στις 28 Μαΐου 1997 δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση.

«Άραγε πέρασε από το σημείο που ξεψύχησε ο Αξαρλιάν, ο οποίος φυσικά δεν μπορεί να κάνει την βόλτα του όπως αυτός….» Αναρωτιέται ο Γιώργος Μομφεράτος, γιός του εκδότη της εφημερίδας «Βραδινή», Νίκου Μομφεράτου, τον οποίο η 17 Νοέμβρη δολοφόνησε στις 21 Φεβρουαρίου επί της διασταύρωσης των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου