ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα υπουργείου Δικαιοσύνης-σωφρονιστικών για την απόδραση

κόντρα-υπουργείου-δικαιοσύνης-σωφρο-672343

Με το μύθο της «Κασσάνδρας» απαντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σχετικά με την απόδραση των δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θεωρώντας ότι η αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σε «Κασσάνδρες» υπονοεί την Ομοσπονδία τους επισημαίνουν τα εξής:

«Κατά τον μύθο η Κασσάνδρα απέκτησε την μαντική της ικανότητα μέσω δύο φιδιών που μαζί με τον αδερφό της Έλενο τους έγλυψαν στο πρόσωπο. Δεύτερον, η Κασσάνδρα μετά την πτώση της Τροίας βιάστηκε μέσα στον ναό της Αθηνάς. Ο βιασμός της βέβαια δεν πρόσθεσε τίποτα στην μαντική της ικανότητα, εξαγρίωσε όμως το πλήθος το οποίο εστράφει εναντίων των βιαστών της.

Υ.Γ. 1: Τους πίνακες με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς,τους θανάτους κρατούμενων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά δεν τους έχει πρόχειρους η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Γιατί δεν τους δημοσίευσε όπως έκανε με τον πίνακα των αποδράσεων από το 2000;

Υ.Γ.2: «Βιαστές και σκευωροί η αλήθεια τιμωρεί». Θα επανέλθουμε… »

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης τόνισε ότι διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης από το υπουργείο (στις 11/12/2018, στις 19/12/2018 και στις 27/12/2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

Ακόμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».

Από πίνακα που επισυνάπτει το υπουργείο προκύπτει ότι το έτος 2013 σημειώθηκαν 13 αποδράσεις από τις φυλακές, 6 το 2012, από δύο κατά τα έτη 2009-2011, επίσης δύο το 2006, το 2004 και το 2000, ενώ από μια απόδραση σημειώθηκε κατά τα έτη 2001 και 2002.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου