ΕΛΛΑΔΑ

Εξελιξεις στην υπόθεση του προστατευόμενου μάρτυρα της Novartis

εξελιξεις-στην-υπόθεση-του-προστατευ-673571

Αναπάντεχες εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση της Novartis καθώς σημειώθηκε ποινική εμπλοκή προσώπου που είχε διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας, οι οποίοι επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για τη ίδια υπόθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω σύμβουλος φέρεται να ήταν ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες, ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες από την έρευνα που διεξάγεται προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία για εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis.

Έτσι, τα νέα δεδομένα οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Δικαστικοί κύκλοι πάντως διατυπώνουν ερωτηματικά σχετικά με την υπόθεση αυτή. Το πρόσωπο που συνελήφθη φέρεται να είχε είχε διατελέσει σύμβουλος τριών πρώην υπουργών Υγείας που επίσης βρίσκονται στο στόχαστο των εισαγγελικών αρχών για τη ίδια υπόθεση, και είχε καταθέσει δυο φορές με ψευδώνυμο για χρηματισμούς υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Είχε καταθέσει επίσης , προφανώς για λόγους αυτοπροστασίας και με το όνομά του στις αρχές. Πρόκειται μάλιστα για πανεπιστημιακό, τον οποίο εξ αρχής το FBI είχε εμφανίσει ως πρόσωπο με υψηλή εμπλοκή στην υπόθεση.

«Από τότε πέρασε πάνω από ένας χρόνος και το μόνο που είχε γίνει ήταν μια (άτυπη) κουβέντα του συγκεκριμένου με τους Αμερικανούς. Οι ελληνικές αρχές τον πίεζαν να δώσει ονόματα πολιτικών, να αναλάβει δηλαδή την ευθύνη της «μεταφοράς μιζών» σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα των οποίων υπήρξε σύμβουλος . Ο ίδιος αρνήθηκε . Οι πιέσεις εντάθηκαν και μάλιστα λέγεται πως υπήρξε και συνάντηση σε ευρωπαϊκό έδαφος μεταξύ των Ελλήνων εισαγγελέων και Αμερικανών του FBI με αντικείμενο το συγκεκριμένο πρόσωπο προ 20 ημερών» αναφέρει το site dikastiko.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές το πρόσωπο αυτό, επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα προχθές το βράδυ, μετακομίζοντας εν κρυπτώ μαζί με όλη του την οικογένεια.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.

Μάλιστα φέρεται να κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων μέχρι να ασκηθεί χθες το πρωί η δίωξη εναντίον του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου που προβλέπει έως και ισόβια κάθειρξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου