LIFE STYLE

Μήνυση σε βάρος του Γιάννη Ζουγανέλη για «ρατσιστικές» δηλώσεις για τους μετανάστες

μήνυση-σε-βάρος-του-γιάννη-ζουγανέλη-γ-674467

Μήνυση εναντίον του γνωστού ηθοποιού και τραγουδοποιού Γιάννη Ζουγανέλη, υπέβαλε υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, και τον κατηγορεί για «ρατσιστικές δηλώσεις».

Αφορμή για την μήνυση ήταν τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης σε πρόσφατη συνέντευξή του:

«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω.»

«Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό’’!».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Παναγιώτη Δημητρά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου που σχολίασε:

«Καμιά φορά οι επιλογές των ανθρώπων, ναι ακόμα και αυτών που πεθαίνουν της πείνας, δε γίνονται με βάση τη γεύση αλλά τη συνήθεια, την παράδοση και τη θρησκεία. Η τροφή εξάλλου εκτός από ανθρώπινη ανάγκη επιβίωσης είναι και κουλτούρα απ’ όποια χώρα και αν προέρχεσαι». Και ζήτησε μάλιστα να έχει άμεση ενημέρωση για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει πάρει η μήνυση που υπέβαλε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Ζουγανέλης σημείωσε οτι πιστεύει απόλυτα στις ίσες ευκαιρίες και αντιλαμβάνεται ότι η ανάγκη οδήγησε τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, διευκρίνισε όμως οτι αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να μην σέβονται τον πολιτισμό της χώρας όπου φιλοξενείται.
«Του απάντησα όπως μου φέρθηκε», είπε ο καλλιτέχνης στον τηλεοπτικό σταθμό αναφερόμενος στον καυγά του με τον μετανάστη στην διάρκεια διανομής γεύματος προσφοφάς, προσθέτοντας πως οφείλουμε να απαιτήσουμε από όλους όσους φτάνουν στην χώρα μας «να σεβαστούν τον πολιτισμό μας, το βίωμά μας».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου