ΕΛΛΑΔΑ

Χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και καταιγίδες την Πρωτοχρονιά

χαμηλές-θερμοκρασίες-χιόνια-και-κατα-675975

Με καιρικές διαθέσεις αντίστοιχες της περιόδου θα κάνει την είσοδό του το 2019 καθώς ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος αφού αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Την Κυριακή στα νοτιοανατολικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Χαλκιδική, τις βόρειες Σποράδες και την Εύβοια, από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και από το βράδυ στα υπόλοιπα τμήματα.

Σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά που από το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως της νοτιάς χωράς, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονιά στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Πρωτοχρονιά με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά ενώ στην υπόλοιπη χωρά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές που πιθανόν στα νοτιά να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά προβλέπονται στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι χιονοπτώσεις πιθανόν στην κεντρική Ελλάδα να είναι κατά τόπους πυκνές. Ωστόσο, σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς.

Οι άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά πιθανόν έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πηγή: ΕΜΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου