ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή επιχειρηματία: «Είδαν» το αυτοκίνητο της αρπαγής

απαγωγή-επιχειρηματία-είδαν-το-αυτ-675988

Κάμερα ασφαλείας… έπιασε το αυτοκίνητο της αρπαγής του 50χρονου επιχειρηματία. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, είναι σε θέση να γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής των τεσσάρων… “ΕΚΑΜιτών”, που άρπαξαν κινηματογραφικά τον επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Από τα δεδομένα της πορείας του επιχειρούν να εντοπίσουν και άλλο υλικό από κάμερες ασφαλείας, ευελπιστώντας να αντλήσουν επιπλέον στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες σε επίπεδο εντοπισμό του οχήματος ή των “ακάλυπτων” δραστών της αρπαγής.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι ο επιχειρηματίας είχε στην κατοχή του το κινητό του τηλέφωνο, όταν τον άρπαξαν οι δράστες και έκλεισε λίγο αργότερα. Με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου επιχειρούν να εντοπίσουν την τελευταία εκπομπή και το στίγμα του.

Τα στελέχη της αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση της αρπαγής, ανησυχούν από το γεγονός ότι οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με μέλη της οικογένειας προκειμένου να εκφράσουν οικονομικές απαιτήσεις.

Αυτή η καθυστέρηση αν συνεχιστεί αποδυναμώνει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ενδεχόμενο της αρπαγής με σκοπό τα λύτρα, επεκτείνοντας τις έρευνες σε προσωπικά, εκφοβιστικά, εκδικητικά ή άλλα κίνητρα.

Οι αστυνομικοί εξετάσουν τις τελευταίες επαγγελματικές ασχολίες του 50χρονου επιχειρηματία, και κυρίως τις πιο πρόσφατες επιχειρηματικές επεκτάσεις του, αλλά και το παρελθόν κοινωνικών και φιλικών σχέσεων.

Από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι οι δράστες φορούσαν αστυνομικές στολές με λογότυπο της… ΕΚΑΜ, ενώ τουλάχιστον δύο από αυτούς, που ήταν η ομάδα αρπαγής, φορούσαν κουκούλες.

Επίσης, αντικρουόμενες είναι οι καταθέσεις για τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί αν ήταν ξένες ή όχι.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου