ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι. Δύο τραυματίες

εκρηξη-βόμβας-στο-κολωνάκι-δύο-τραυμα-679010

Έκρηξη σημειώθηκε περί τις 7:10 το πρωί στην οδό Σκουφά 34 στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βόμβα μέσα σε μεταλλικό κουτί έξω από την εκκλησία. Από την έκρηξη έπεσαν κάτω μηχανάκια.

O νεωκόρος φέρεται να εντόπισε πρώτος το κουτί, το οποίο και μετακίνησε από το μπροστινό στο πλαϊνό μέρος του ναού, όπου βρίσκεται ένα παρτέρι. Ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, αστυνομικοί του οποίου έσπευσαν και είδαν ότι εξείχαν καλώδια από το κουτί.

Η οδός Σκουφά έχει αποκλειστεί και στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στον ΣΚΑΙ ότι η έκρηξη εντοπίζεται στο σημείο μεταξύ του καφέ Φίλιον και του ναού του Αγ. Διονυσίου.

Ο αστυνομικός που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο 401. Φέρεται να έχει τραυματιστεί στο στήθος και τα χέρια, αλλά να μην κινδυνεύει η ζωή του. Ο νεωκόρος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και φέρεται να έχει τραυματιστεί πιο ελαφρά.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για την έκρηξη δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Σοκαρισμένος από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, δήλωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Από ότι φαίνεται, ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε.

Όπως περιέγραψε ο Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός, ευτυχώς».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου