ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικοι σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης χασίς

ανήλικοι-σε-πολυμελές-κύκλωμα-διακίν-682406

Στα ίχνη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στην Κέρκυρα έφθασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, έπειτα από πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το κύκλωμα αποτελούνταν από 21 μέλη (επτά Έλληνες και 14 ξένοι υπήκοοι), νεαρής ηλικίας, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικοι, 15 έως 17 ετών. Ορισμένοι εξ αυτών είναι μαθητές και προμήθευαν με χασίς συνομήλικούς τους.

Η δράση της οργάνωσης χρονολογείται τουλάχιστον τους τελευταίους οκτώ μήνες και το προσδοκώμενο παράνομο κέρδος της υπολογίζεται σε τουλάχιστον 150.000 ευρώ.

Ρυθμιστικό ρόλο στην οργάνωση είχε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένας 17χρονος ξένος υπήκοος, ο οποίος συντόνιζε την εισαγωγή ποσοτήτων ακατέργαστου χασίς, που το κύκλωμα διακινούσε σε νεαρούς κυρίως χρήστες στο νησί.

Σε αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη την Τετάρτη, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν συνολικά επτά μέλη της οργάνωσης, και συγκεκριμένα 25χρονος Έλληνας και 16χρονος αλλοδαπός στην Αθήνα, 15χρονος Έλληνας στην Ηγουμενίτσα, καθώς και άλλα τέσσερα άτομα στην Κέρκυρα, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί, 16 έως 19 ετών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν στην κατοχή μέλους της οργάνωσης και κατασχέθηκαν συσκευασίες χασίς συνολικού βάρους 1.070 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, 670 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των επτά μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν και των άλλων 14 εμπλεκομένων στην υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια διαδοχικών υποθέσεων διακίνησης χασίς, κι έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Συγκεκριμένα, στις 26 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 35 και 36 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστο χασίς βάρους 310 γραμμαρίων.

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, καθώς στην κατοχή του είχε κατασχεθεί χασίς βάρους 7.170 γραμμαρίων, ενώ δύο ημέρες αργότερα συνελήφθησαν άλλοι δύο Έλληνες, 23 και 21 ετών, οι οποίοι κατείχαν 770 γραμμάρια χασίς.

Όπως διαπιστώθηκε, ποσότητα ακατέργαστου χασίς βάρους 140 κιλών, η οποία είχε κατασχεθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας στις 17 Αυγούστου, διαχειριζόταν από 18χρονο αλλοδαπό-μέλος της οργάνωσης, με το εκτιμώμενο όφελος της διακίνησης να ανέρχεται σε 420.000 ευρώ.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου