ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετοχή του ΣΘΕΒ σε πρόγραμμα Erasmus+

συμμετοχή-του-σθεβ-σε-πρόγραμμα-erasmus-683150

H δημιουργία μεταβιβάσιμων αποτελεσμάτων για την αναβάθμιση των επαγγελματικών δεξιοτήτων όλων αυτών που εμπλέκονται καθημερινά με επιχειρήσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η παράδοση προγραμμάτων μάθησης βασισμένων στην εργασία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ στη Βιέννη, στην οποία συμμετείχε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Όπως επισημάνθηκε από όλους τους εταίρους, το πρόγραμμα σκοπεύει να διερευνήσει και να αναπτύξει νέες στρατηγικές για αποτελεσματικές δομές συνεργασίας των επιχειρήσεων – ΕΕΚ με τη συμμετοχή συμπληρωματικών τοπικών φορέων, με προοπτικές εκμετάλλευσης σε άλλες περιοχές της ΕΕ.

Στο meeting συζητήθηκαν οι αδυναμίες των επιχειρήσεων – ΕΕΚ της κάθε χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα, οι αδυναμίες των προγραμμάτων μάθησης βασισμένων στην εργασία και οι ανάγκες για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ακόμη, έγινε αναφορά και στα ήδη υπάρχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα εστιάζοντας στις αδυναμίες τους και στις ανάγκες για επαγγελματική ανάπτυξη ως βάση για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν επιπλέον συναντήσεις μεταξύ των εταίρων, καθώς και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με σκοπό την επίτευξη του γενικού στόχου του προγράμματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου