ΕΛΛΑΔΑ

Υπερπτήση δύο τουρκικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο

υπερπτήση-δύο-τουρκικών-f-16-πάνω-από-το-κ-683751

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16, μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών. Στις 8:43 πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από το Καστελόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.

Η νέα τουρκική πρόκληση έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πάνος Καμμένος έστειλε το δικό του μήνυμα από τη Μεγίστη προς την Τουρκία. «Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε πάλι εδώ, στο νοτιοανατολικότερο άκρο της πατρίδας μας, για να εγκαινιάσουμε 12 επιπλέον οικήματα, τα οποία θα στεγάσουν οικογένειες και προσωπικό του στρατού μας, που υπηρετεί την Πατρίδα, σε αυτόν τον ακριτικό τόπο, στο πλαίσιο προγράμματος που έχουμε αναλάβει μαζί με τα Γενικά Επιτελεία ώστε να ικανοποιήσουμε στεγαστικά, όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών μας.

Έχω πει επανειλημμένα, ότι όλοι οι Έλληνες και τα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχαν με τις θυσίες τους στην επιτυχημένη προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση. Σε όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, όπως θα έχετε αντιληφθεί, η μέριμνά μας για το προσωπικό δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή. Αντιθέτως εντείναμε τις προσπάθειές μας, με πλήθος δράσεων, που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του προσωπικού».

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε

Την κόκκινη γραμμή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του HellasJournal.

Αφού εξήγησε πως η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και πως αυτή είναι και η επιδίωξη των ΗΠΑ, η απόφαση που ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής:

“Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση”.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε ακόμη πως “Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία”.

Ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή: “Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί”. είπε ο Ναύαρχος Αποστολάκης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου