ΕΛΛΑΔΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε

αρχηγός-γεεθα-εάν-οι-τούρκοι-ανέβουν-σ-684052

Την κόκκινη γραμμή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Hellas Journal.

Αφού εξήγησε πως η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και πως αυτή είναι και η επιδίωξη των ΗΠΑ, η απόφαση που ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής:

“Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση”.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε ακόμη πως “Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία”.

Ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή: “Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί”. είπε ο Ναύαρχος Αποστολάκης.

Πηγή: Hellas Journal

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου