ΕΛΛΑΔΑ

Aττικό Πάρκο για τη θανάτωση των τζάγκουαρ: «Ντροπή υποκριτές!»

aττικό-πάρκο-για-τη-θανάτωση-των-τζάγκο-685144

Οργισμένη ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

Στην αντεπίθεση περνά το «Αττικό Πάρκο» μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η θανάτωση δύο τζάγκουαρ, τα οποία δραπέτευσαν από τον χώρο φύλαξής τους.

Με οργισμένη ανακοίνωση, το «Αττικό Πάρκο» κάνει λόγο για «επαγγελματίες φιλόζωους» και «ακτιβιστές του πληκτρολογίου» οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της απώλειας των δύο τζάγκουαρ, προκειμένου «να προωθήσουν την ατζέντα τους κατά της ίδιας της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ότι το πάρκο δεν είναι ασφαλές.

Τονίζοντας πως η υποκρισία τους αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο, το Αττικό Πάρκο αναφέρεται στις ανθρώπινες ζωές που θα κινδύνευαν, αν δεν ενεργοποιούταν το πρωτόκολλο ασφαλείας και δεν θανατώνοντας τα δύο τζάγκουαρ που ξέφυγαν:

Στο βωμό του να πληγεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν έχει σημασία να κινδυνέψουν ακόμη και να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Προφανώς, για αυτούς σημασία έχει να πληγεί το Πάρκο και αν υπάρχουν θύματα ακόμα καλύτερα, θα τρομοκρατηθεί περισσότερο ο κόσμος. Το διαπιστώσαμε από τα σχόλια πολλών «φιλόζωων» του διαδικτύου που ευθαρσώς υποστήριζαν ότι η ζωή του προσωπικού του Πάρκου δεν έχει και τόσο σημασία.

Ρίχνοντας ευθέως τα βέλη του κατά της Π.Φ.Π.Ο ( Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας), το Αττικό Πάρκο κάνει λόγο για υποκρισία, αναφερόμενο στην άψογη λειτουργία του προσωπικού, το οποίο «εφάρμοσε κατά γράμμα το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, απομονώνοντας τον χώρο και εφαρμόζοντας το πλάνο μετάβασης των επισκεπτών σε ασφαλή περιοχή».

Παράλληλα μιλά για τα κροκοδείλια δάκρυα των φιλοζωικών οργανώσεων ότι τα τζάγκουαρ είναι είναι επαπειλούμενο είδος στην φύση, τονίζοντας πως αμέλησαν όμως να αναφέρουν ότι τα δύο αυτά τζάγκουαρ έχουν φέρει στον κόσμο 8 μικρά συμβάλλοντας στη διατήρηση του είδους. «Είναι σημαντικός ο ρόλος των ζωολογικών πάρκων παγκοσμίως σε αυτό το ζήτημα αλλά δεν ταιριάζει στην προπαγάνδα τους».

Ακόμα, απαντά και στις αιχμές των φιλοζωικών οργανώσεων ότι τα τζάγκουαρ έπρεπε να αναισθητοποιηθούν και μάλιστα ακαριαία. Το Αττικό Πάρκο, υποστηρίζει πως οι επικριτές του αγνόησαν ότι δεν υπάρχει ακαριαία αναισθησία -δεν είμαστε σε περιβάλλον καρτούν ή ταινίας του Χόλυγουντ. Αγνόησαν το γεγονός ότι η νάρκωση θέλει τουλάχιστον 5 λεπτά για να ξεκινήσει να δρα διάστημα το οποίο για τέτοιου είδους ζώα ενέχει άμεσο κίνδυνο για την ζωή του παρευρισκομένου εκεί προσωπικού που είναι επιφορτισμένο να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

Και αν για εσάς ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ της Π.Φ.Π.Ο. οι ανθρώπινες ζωές του κτηνιάτρου, των δύο φροντιστών μας και του ιδρυτή του Πάρκου που ήταν εκεί είναι ασήμαντες, για εμάς δεν είναι.

Τέλος, αναφέρεται και στα δύο τζάγκουαρ που θανατώθηκαν, λέγοντας ότι η Τζένη και ο Σπόττυ, ήταν από τους πιο παλιούς και αγαπητούς κατοίκους του Πάρκου. «Εμείς θα τους θυμόμαστε με αγάπη. Είχαν πολύ από αυτή στη ζωή τους».

«Όσο για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων, είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και θα συνεχίσουμε να το επιτελούμε με παρρησία ως ένας από τους σημαντικότερους φορείς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα όσο και αν αυτό ενοχλεί την Π.Φ.Π.Ο. και τους υπόλοιπους «επαγγελματίες» φιλόζωους», καταλήγει η ανακοίνωση.

star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου