ΕΛΛΑΔΑ

Απειλές Ακάρ και Τσαβούσογλου σε Ελλάδα και Κύπρο

απειλές-ακάρ-και-τσαβούσογλου-σε-ελλά-685611

Τόσο ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας για τον προϋπολογισμό των υπουργείων τους στην τουρκική Βουλή διάνθισαν τον λόγο τους με τις γνωστές απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως ονειρεύονται όσοι περιμένουν να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Καλύτερα να ξυπνήσουν όσοι ονειρεύονται αυτά, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δεν θα συμβεί ποτέ.
Ο Τσαβούσογλου μάλιστα προχώρησε και λίγο παραπέρα, λέγοντας ότι το καθεστώς στο Αιγαίο δεν είναι ξεκάθαρο, δεν προσδιορίζεται από τις συνθήκες ούτε της Λωζάνης, ούτε των Παρισίων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πήγε τις απειλές του συμβουλίου Άμυνας της Τουρκίας ένα βήμα παραπέρα, απείλησε και τις εταιρείες και τις χώρες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα.

“Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και των Τ/Κ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο καθώς και να εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών περί εγγυήσεων και συμμαχίας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου