ΕΛΛΑΔΑ

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

συναντήσεις-με-τους-πολιτικούς-αρχηγ-452355

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, πριν από την αναχώρησή του, την προσεχή Τρίτη, με πρώτο σταθμό το Παρίσι και κατόπιν τις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στις 2.15 το μεσημέρι με τη Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 3.30 μ.μ. με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 4.45 μ.μ. με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο απόγευμα ο πρωθυπουργός αναχωρεί για το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί την επομένη με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, και από εκεί θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, στη οποία, εκτός από τα "καυτά" ζητήματα της ευρωζώνης που ήταν στην αρχική ατζέντα, προστέθηκαν ακολούθως και οι εξελίξεις στη Λιβύη.

Εκτακτη σύσκεψη με θέμα τη Λιβύη

Εκτακτη σύσκεψη με θέμα την κρίση στη Λιβύη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός, Π. Μπεγλίτης, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο γγ του υπουργείου, Α. Ζέππος.

Οι υπουργοί αποχώρησαν χωρίς να γίνει καμία απολύτως δήλωση.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται καθώς η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται και ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με τον κατάπλου αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη ναυτική βάση της Σούδας.

Σημειώνεται ότι ο γγ του ΝΑΤΟ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Συμμαχία δεν έχει καμία πρόθεση επέμβασης στην κρίση στη Λιβύη, αλλά προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη αρχίζει με επίθεση για να καταστραφεί η αντιαεροπορική άμυνα» συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν συμπλήρωσε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Λιβύη.

«Το ΝΑΤΟ δεν έχει την πρόθεση να επέμβει, αλλά ετοιμαζόμαστε με σύνεση για κάθε ενδεχόμενο» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Μήνυμα προς τους υπουργούς, τους βουλευτές, τα κομματικά στελέχη και όλη την κοινωνία ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους, για να φανεί το φως στην άκρη του τούνελ, θα στείλει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει συναίνεση από όλους, όχι μόνο τους υπουργούς και τα στελέχη του κόμματος, αφήνοντας -όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος- ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων, παρά τη σαφή εξαίρεση των εκλογών από τις επιλογές που έχει μπροστά του.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι ο πόλεμος με το χρέος δεν έχει τελειώσει και απομένουν πολλά για να γίνουν τόσο εδώ όσο και στις Βρυξέλλες.

Επίσης, θα στείλει μήνυμα προς τους επιχειρηματίες να κοιτάξουν εκτός από το κέρδος τους και το συμφέρον της χώρας. Θα αναφερθεί και στους διαδηλωτές διαχωρίζοντάς τους σε όσους αντιδρούν γιατί θίγονται τα δίκαιά τους και σε όσους κινητοποιούνται είτε γιατί ξεβολεύονται είτε γιατί οι πολιτικές τους σκοπιμότητες τους οδηγούν να θέλουν την «μπαχαλοποίηση» της χώρας.

Στους δεύτερους θα στείλει μήνυμα ότι «δεν θα τους περάσει».

Το πρόγραμμα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου περιλαμβάνει επίσης ομιλία της Βάσως Παπανδρέου για το ευρωομόλογο και χαιρετισμούς των Μάρτιν Σουλτς και Πόουλ Νίρουπ Ρασμούσεν.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου