ΕΛΛΑΔΑ

Κούλουμα με χιόνια και παγωνιά

κούλουμα-με-χιόνια-και-παγωνιά-452370

Με τσουχτερό κρύο και με χιόνια ακόμα και στην Αττική θα γίνει το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν στα πελάγη έως και τα 9 μποφόρ.

Το πέταγμα του χαρταετού και η επιστροφή των εκδρομέων προβλέπεται να γίνουν μετά δυσκολίας, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα επικρατούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρας να ντυθούν στα λευκά τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Τα φαινόμενα θα συνοδευτούν από απότομη πτώση της θερμοκρασίας με την αίσθηση του κρύου στην πρωτεύουσα να αγγίζει ακόμα και τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε μικρή άνοδο, από την Κυριακή θα σημειωθούν χιόνια, θα ενισχυθούν οι άνεμοι και ο υδράργυρος θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή το μεσημέρι αναμένονται καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Την Καθαρά Δευτέρα, προβλέπονται χιονοπτώσεις σε σχεδόν ολόκληρη την Ανατολική Ελλάδα, στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου ο υδράργυρος θα δείξει έως και -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αίσθηση του κρύου θα αγγίζει μέχρι και τους -13 βαθμούς Κελσίου.

Οι ενισχυμένοι βοριάδες θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ. Το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

Μουδιασμένη είναι η ελληνική αγορά για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς η τουριστική ζήτηση δεν μένει ανεπηρέαστη από το γενικότερο κλίμα οικονομικής ανασφάλειας. Την ίδια ώρα η πτώση της ζήτησης στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας προκαλεί μείωση τιμών και ευκαιρίες για πολύ καλές προσφορές, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Γ. Τελώνης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου