ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή η παραλιακή στη Θεσσαλονίκη –Σε εξέλιξη οι διαμαρτυρίες για τον Αλέξη Τσίπρα

κλειστή-η-παραλιακή-στη-θεσσαλονίκη-688290

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί μπροστά από την οδό Ν. Γερμανού δεν επιτρέπουν στους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Νίκης να ανέβουν προς το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου πρόκειται να ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με θέμα “Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό”.

“Ντροπή σας” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που τους έχουν φράξει τη δίοδο, ενώ φωνάζουν και συνθήματα ενάντια στον πρωθυπουργό.

Κρατώντας την εικόνα της Παναγίας στα χέρια και με την ελληνική σημαία στους ώμους, μία διαδηλώτρια στο Λευκό Πύργο έφτασε μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις και τους άντρες των ΜΑΤ.

Από νωρίς, πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα Μέλη την ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες» αντιδρούν παράλληλα και στην παρουσία του Α.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Από το σημείο πέρασαν κάποια στιγμή πουλμαν, στα οποία επέβαιναν άτομα που πήγαιναν στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη διαμαρτυρία τα γιούχαραν.

Να σημειωθεί ότι η παραλιακή είναι κλειστή.

Στην Καμάρα υπάρχει άλλη συγκέντρωση τώρα, από αντιεξουσιαστές…

Προσαγωγές από την αστυνομία

Νωρίτερα, σε προσαγωγές περίπου 10 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

Οι Αστυνομικοί ήλεγξαν άτομα που θεωρήθηκαν ύποπτα και ορισμένοι προσήχθησαν. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο.

Πηγή: newsit.gr, seleo, wepost, life-events, thesstoday

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου