ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2019: Οι αλλαγές για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου

πανελλήνιες-2019-οι-αλλαγές-για-τους-μαθη-689237

Εγκύκλιο, προκειμένου να μην υπάρχουν παρανοήσεις και να ενημερωθούν πλήρως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Για τον τρόπο, τη διαδικασία και το χρονικό διάστημα υποβολής της αίτησης – δήλωσης, το υπουργείο θα ενημερώσει αργότερα καθώς η δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις, θα υποβληθεί τον Μάρτιο.

Οι Σχολές, τα Τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., των Α.Σ.Τ.Ε., των Στρατιωτικών Σχολών, των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού καθώς και των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων κατατάσσονται σε τέσσερα (4) Επιστημονικά Πεδία, που ορίζονται ως εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική

Oμάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού:

• Ομάδα Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

• Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

• Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές:

* Οι Ομάδες Προσανατολισμού επιτρέπουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία κατόπιν συμμετοχής στις εξετάσεις.

* Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2018-2019 και οι υποψήφιοι – απόφοιτοι οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο Επιστημονικά Πεδία εξετάζονται και σε ένα πέμπτο μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

* Οι μαθητές εξετάζονται υποχρεωτικά στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

* Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο εναλλακτικούς συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας.

* Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου θα υπολογίζονται τα τέσσερα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας, όπως προβλέπεται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την εγκύκλιο του υπουργείου.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου