ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ο Βαγγέλης υπέφερε στη σχολή», λέει ένας από τους κατηγορούμενους

υπόθεση-γιακουμάκη-ο-βαγγέλης-υπέφε-690107

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εννιά πρώην φοιτητές της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων, στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουµάκη, η οποία αρχίζει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο δρόµος για τον προσδιορισµό της δίκης άνοιξε την περασµένη εβδοµάδα, όταν τα εννιά άτοµα κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή Ιωαννίνων. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Έθνους», ο ένας από τους εννιά πρώην φοιτητές µίλησε «ανοιχτά», αναφέροντας ότι ο Βαγγέλης υπέφερε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή.

Οι εννιά κατηγορούμενοι, με καταγωγή από την Κρήτη, κατηγορούνται για τα αδικήµατα της πρόκλησης σωµατικών βλαβών και της παράνοµης βίας.

Ο «σκληρός» της σχολής ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για περιστατικά bullying

Το συγκεκριµένο άτοµο έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών, αλλά παραδέχθηκε ότι η κατάσταση για τον Γιακουµάκη ήταν ανυπόφορη. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι κανείς από τους εννιά δεν οµολόγησε κάποιο από τα αδικήµατα που τους καταλογίζονται. Ένας εξ αυτών εµφανιζόταν στη δικογραφία ως «πρωταγωνιστής» των τραµπουκισµών σε βάρος του Βαγγέλη.

Σύμφωνα πάντα με το «Έθνος», στην κατάθεσή του, ωστόσο, ο «σκληρός» της σχολής ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για περιστατικά bullying. Κατά την παρουσία των πρώην φοιτητών στον ανακριτή, ξεχώρισε η αναφορά κατηγορουµένου στο πιο σκληρό από τα αναγραφόµενα στη δικογραφία συµβάν ψυχολογικής βίας σε βάρος του Γιακουµάκη, το οποίο ερµηνεύτηκε από τον φερόµενο ως δράστη ως µια «συνήθεια» της παρέας των Κρητικών.

«Υπήρχε µια γενική άρνηση για τις κατηγορίες, ωστόσο καταλάβαινες από κάποιες καταθέσεις ότι ο Βαγγέλης βασανιζόταν και ότι αυτό ήταν γνωστό σε πολλούς. Εκτιµάται ότι όταν ξεκινήσει η δίκη θα ανοίξουν στόµατα. Υπάρχουν συµφοιτητές του Γιακουµάκη που θα θελήσουν να µιλήσουν για άτοµα που έκαναν συστηµατικά bullying και άγριους τραµπουκισµούς σε βάρος του. Υπάρχουν µάρτυρες που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, οι οποίοι ακόµα δεν έχουν µιλήσει και έχουν εκδηλώσει άτυπα την πρόθεσή τους να το πράξουν» λέει στο «Εθνος» αρµόδια πηγή.

Σε δίκη που είχε γίνει για τις ευθύνες της διοίκησης της σχολής, είχε καταδικαστεί -σε πρώτο βαθµό- σε δύο χρόνια φυλάκιση µε τριετή αναστολή ο διευθυντής της Γαλακτοκοµικής Σχολής για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Αθώοι είχαν κριθεί οι υπεύθυνοι της εστίας και πρώην βουλευτής, που είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου