ΕΛΛΑΔΑ

Τι είπε ο Μ.Λεμπιδάκης στην κατάθεσή του για την απαγωγή

τι-είπε-ο-μ-λεμπιδάκης-στην-κατάθεσή-το-690192
Τα όσα έζησε τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του περιγράφει αυτή την ώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.
Ο 54χρονος επιχειρηματίας στην θέα των 12 κατηγορουμένων φαίνεται πως με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία τους χαιρέτησε ενώ στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί τι συνέβη στις 30 Μαρτίου του 2017, την ημέρα της απαγωγής του.

Η κατάθεση

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του με το ταξίδι του στην Πολωνία και την επιστροφή του.

Περιέγραψε πώς οι απαγωγείς του έκλεισαν τον δρόμο και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του: «Ο ένας εκ των απαγωγέων με ρώτησε αν ήμουν τσιπαρισμένος και εγώ του απάντησα όχι».
Στη συνέχεια ο 54χρονος επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο πρώτο κρησφύγετο: «Κατάλαβα ότι ήμουν σ’ ένα ορεινό μέρος αλλά δεν ήξερα πού. Όσους έβλεπα δεν μπορούσα να τους αναγνωρίσω γιατί φορούσαν γυαλιά ηλίου και κουκούλα».
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως δύο άτομα ήταν εκείνα που τον παρηγορούσαν και του έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.
«Εκείνοι μου έλεγαν συνέχεια πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τη ζωή μου», επεσήμανε ο κ. Λεμπιδάκης.
Το δικαστήριο ρώτησε τον 54χρονο επιχειρηματία ποιες ήταν οι συνθήκες κράτησής τους με τον κ. Λεμπιδάκη να απαντά πως: «ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».

Ο 54χρονος επιχειρηματίας μαζί με μέλη της οικογένειάς του έφθασαν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Ήρεμος και ευδιάθετος μπήκε στα δικαστήρια και οδηγήθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου όπου διεξάγεται η δίκη.

Πηγή: cretapost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου