ΕΛΛΑΔΑ

Αυλαία στη δίκη για τα TORM1: Ένοχος ο Σμπώκος και ακόμη δύο

αυλαία-στη-δίκη-για-τα-torm1-ένοχος-ο-σμπώκο-691297

Με δύο αθωώσεις και τρεις καταδίκες, πέφτει η αυλαία στην πολύμηνη δίκη για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα TORM1. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό και το διαχειριστή περιουσίας Γιώργο Χριστουδουλίδη.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Ιωάννης Σμπώκος, το στέλεχος επιχειρήσεων Γιώργος Καμάρης και ο Πέτρος Χριστοδουλίδης (αδελφός του Πέτρου), επίσης διαχειριστής περιουσίας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή των τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων για τις παράνομες πληρωμές που φέρονται να διακινήθηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων Tor-M1.

Η υπόθεση συνδέεται με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-M1, μέσω της εταιρίας Clavis, που εμφανίζεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης. Όπως εκτιμάται από τις αρχές η εταιρία ήταν συμφερόντων Γιάννη Σμπώκου και φέρεται να έγινε «όχημα» για τη διακίνηση της μίζας που μέσω διαφόρων εταιρειών φέρεται να κατέληξε στο Γιάννη Σμπώκο. Σύμφωνα με την κατηγορία, η μίζα που διακινήθηκε για τα άγγιξε τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλο μέρος των επίδικων ποσών πάντως έχουν επιστραφεί στο Δημόσιο, τόσο από τον κ. Καμάρη, όσο και από τον κ. Γερμανό. Ο τελευταίος φέρεται να έχει επιστρέψει όλο το χρηματικό ποσό που του αποδίδεται, αρνούμενος πως γνώριζε την προέλευση των χρημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου