ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος δεν επιτρέπει σε κάτοικο να παρκάρει στο πάρκινγκ του

δήμος-δεν-επιτρέπει-σε-κάτοικο-να-παρκ-692435

Σε ένα απίστευτο κυκεώνα έχει μπλέξει Ηρακλειώτης, ο οποίος, ενώ διαθέτει γκαράζ με άδεια στο ισόγειο του σπιτιού του, ο Δήμος Ηρακλείου δεν του επιτρέπει να το χρησιμοποιεί!

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, γι αυτό το λόγο αναγκάζεται να αναζητά κάθε μέρα μια ελεύθερη θέση στάθμευσης δεξιά κι αριστερά στους δρόμους, την ώρα που το ισόγειό του παραμένει άδειο!

Το πιο περίεργο, δε, είναι ότι το ισόγειο του οικήματος έχει άδεια χρήσης από την Πολεοδομία ως γκαράζ, και μάλιστα κατά το παρελθόν ο Δήμος Ηρακλείου είχε δώσει άδεια διαγράμμισης και σήμανσης. Ξαφνικά, όμως, όλα αυτά άλλαξαν όταν υπήρξε διαμαρτυρία από γείτονα προς τον Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος επικαλέστηκε παλαιότερη χρήση του οικήματος από συνεργείο αυτοκινήτων, που σήμερα δεν υπάρχει.

Έτσι, η γραφειοκρατία του Δήμου Ηρακλείου “σκάλωσε” μεταξύ της οικοδομικής άδειας που προβλέπει γκαράζ, της χρήσης του συνεργείου και της υφιστάμενης κατάστασης που είναι κλειστό ισόγειο! Το κτίσμα βρίσκεται στην οδό Εμμ. Καστρινάκη, που είναι κάθετη της οδού Χρυσοστόμου.

Θύμα της απίστευτης αυτής γραφειοκρατίας έχει πέσει και μια ηλικιωμένη γυναίκα, μητέρα του εν λόγω Ηρακλειώτη, η οποία πάσχει από λευχαιμία. Όπως αναφέρει ο γιος της, που χειρίζεται αυτές τις υποθέσεις, από τους ίδιους ζητείται να μη σταθμεύουν ούτε έξω από το σπίτι τους, αλλά ούτε και εντός του ισογείου.

Την απίστευτη υπόθεση γραφειοκρατίας και τρέλας έφερε στο φως της δημοσιότητας η “ΚΡΗΤΗ ΤV”, προβάλλοντας ρεπορτάζ με τον γιο της καταγγέλλουσας, κ. Χρήστο Κουνδουράκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι από τα αρχεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου έχει εξαφανιστεί με ανεξήγητο τρόπο ο φάκελος της οικοδομής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μέσα από το ψάξιμο διαπίστωσα κάποιες παρατυπίες από τον Δήμο απέναντι στην οικογένειά μας, και εύλογα αναρωτήθηκα αν μπορούν και κάνουν κάτι τόσο μικρό… πόσο εύκολα θα κάνουν και κάτι μεγάλο με μεγαλύτερο συμφέρον γι’ αυτούς».

Σημεία και τέρατα

Στην επιστολή του ο κ. Κουνδουράκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «H κ. Π.Χ. μαζί με την κ. Σ.Π. και ο κ. Δ.Μ. με ταλαιπωρούν εδώ και μήνες παρανόμως και καταχρηστικά κάνοντας διάκριση πολιτών, εξυπηρετώντας τον δικηγόρο γείτονα της μητέρας μου κ. Κ.Π (…). Από την αρχή, αντί να κάνετε έλεγχο όπως πρέπει από τον νόμο, σβήσατε παράνομα τη διαγράμμιση που νόμιμα είχαμε με άδεια, και εμπλέξατε τη Δημοτική Αστυνομία με κρατικά έγγραφα τα οποία δεν έχουν νόμιμη υπόσταση, κάνοντας κατάχρηση εξουσία σας και δημιουργώντας εντυπώσεις (…).

Παρακαλώ τον κ. δήμαρχο και τον κ. αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας ως αμέσους προϊσταμένους να επιβληθούν στο προσωπικό τους και να επιφέρουν τις ποινές που πρέπει στους συγκεκριμένους υπαλλήλους (…). Επειδή οι υπηρεσίες του Δήμου, εκτός από την Πολεοδομία, δε λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά την ταλαιπωρία του, θα συμβούλευα τον κ. δήμαρχο, καθώς και τον αντιδήμαρχο της νυν Τεχνικής Υπηρεσίας, ως άμεσους προϊσταμένους, να πραγματοποιούσαν έναν έλεγχο στους εμπλεκόμενους από τις υπηρεσίες του Δήμου για την υπόθεση αυτή, καθώς και για τον τρόπο που χάθηκε ο περιβόητος φάκελος».

Σύμφωνα με τον κ. Κουνδουράκη, «συνεργείο του Δήμου ήρθε στις 7 τα ξημερώματα και έσβησε τη νόμιμη διαγράμμιση για την οποία έχουμε χαρτί (σ.σ. απόφαση) του Δήμου. Το οποίο τι λέει; Ότι μπορώ νομίμως να παρκάρω στο συγκεκριμένο σημείο με άδεια οριζόντιας σήμανσης εισόδου-εξόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, που μας εκδόθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου το 2006, την οποία εγώ ο ίδιος προσκόμισα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου