ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί δύο αστυνομικοί σε καταδίωξη ληστών

νεκροί-δύο-αστυνομικοί-σε-καταδίωξη-λ-452995

Δύο νεκροί αστυνομικοί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της άγριας συμπλοκής που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Ρέντη. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, από την Άγκυρα όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής δήλωσε συγκλονισμένος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Νεκροί είναι ο Γιώργος Σκυλογιάννης, 22 ετών από τα Τρίκαλα, που κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας την 01/07/2009 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής και ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 χρόνων που , κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας την 19/10/2008 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας, τα καλάσνικοφ και ο τρόπος που οι δράστες τα χρησιμοποίησαν «οδηγούν σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, καθώς χρησιμοποιούνται και από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και από την τρομοκρατία».

Σήμερα οι αστυνομικοί, με μια συμβολική κίνηση, θα κάνουν για πρώτη φορά στάση εργασίας από τις 12 έως τις 12.30 στη μνήμη των δυο δολοφονημένων αστυνομικών και ως μήνυμα στη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το τι συμβαίνει μες στο σώμα. Από τη στάση εξαιρούνται όσοι ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωκαν κλεμμένο ΙΧ, μάρκας Volvo, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ύποπτα για ληστεία, λίγη ώρα νωρίτερα στη λεωφόρο Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι.

Ξαφνικά δύο από τους επιβάτες του αυτοκινήτου άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, είχαν εντοπίσει στην περιοχή του Περιστερίου ένα τζιπ μάρκας Volvo το οποίο θεώρησαν ύποπτο και το ακολούθησαν ενημερώνοντας το Κέντρο. Νωρίτερα υπήρχε καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο της περιοχής σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με αυτοκίνητο μάρκα Volvo. Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν.

Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά. Στο σημείο αυτό το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν έξω και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Το κλεμμένο Volvo βρέθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη. Εντός του οχήματος βρέθηκε οπλισμός, με τον οποίο, πιθανότητα, οι δράστες «γάζωσαν» τους αστυνομικούς.

Το όχημα θα εξεταστεί για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία, τα οποία πιθανώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες, ενώ και το όπλο θα σταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Ο κ. Παπουτσής αναμενόταν χθες αργά το βράδυ να επιστρέψει από την Άγκυρα ενώ οι κ.κ. Όθωνας και Οικονόμου, καθώς και ο γενικός γραμματέας Γρ. Τασούλας βρίσκονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, προκειμένου να έχουν άμεση ενημέρωση από τους γιατρούς.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου