ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Πετρούπολη: Σε ισόβια καταδικάστηκε ο πατέρας που σκότωσε την κόρη του

έγκλημα-στην-πετρούπολη-σε-ισόβια-κατ-693071

Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 10 έτη ο 56χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία της 18χρονης κόρης του Ειρήνηςμέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη τον Αύγουστο του 2017.

Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο πατέρα και τον καταδίκασε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό.

Οι συγγενείς της Ειρήνης στο άκουσμα της ετυμηγορίας των δικαστών φώναξαν: «Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού».

Την καταδίκη του με πλήρη καταλογισμό είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας, ενώ τον είχε αποκαλέσει ψυχρό δολοφόνο, αποφασισμένο να σκοτώσει την κόρη του.

«Ο κατηγορούμενος επέδειξε απόλυτη, άκαμπτη αποφασιστικότητα να σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

Κατά το κατηγορητήριο, η 18χρονη Ειρήνη είχε δολοφονηθεί στις 30 Αυγούστου 2017 από τον πατέρα της στο σπίτι τους στην Πετρούπολη. Ο 56χρονος φέρεται ότι μαχαίρωσε, στραγγάλισε, αποπειράθηκε να προκαλέσει ασφυξία και στη συνέχεια έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς με μαγειρικό λάδι στο σπίτι. Τελικά, η 18χρονη κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου