Αποφυλάκιση Ριχάρδου και των άλλων 7 προτείνει η εισαγγελέας

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-07, 20:11:58
Αποφυλάκιση Ριχάρδου και των άλλων 7 προτείνει η εισαγγελέας

 

Να αποφυλακιστούν πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας οι οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, με τηλεοπτική παρουσία, για το φερόμενο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Να αποφυλακιστεί ο Ριχάρδος και οι επτά ζητά και η εισαγγελέας!

Ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου έχουν προσφύγει οι κατηγορούμενοι ζητώντας την αποφυλάκιση τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση που αφορούν το αδίκημα της λαθρεμπορίας και τη στοιχειοθέτηση του ή μή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η εισαγγελέας συμφωνεί με την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, η οποία έχει ήδη ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης των προφυλακισμένων κατηγορουμένων, κρίνοντας ότι από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το έγγραφο της ΑΑΔΕ, “δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως”.

Το ζήτημα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη από την ανακρίτρια της υπόθεσης κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Οικονομικών και λαμβάνοντας μετά ταύτα απάντηση από την ΑΑΔΕ ότι δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς είχε ζητήσει μάλιστα από την αρχή της έγγραφη συναίνεση της εισαγγελίας, η οποία δεν δόθηκε και τελικά το ζήτημα έφτασε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Η έκδοση του σχετικού βουλεύματος που θα κρίνει και την παραμονή ή μη των κατηγορουμένων στη φυλακή αναμένεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Οι οκτώ κατηγορούμενοι με βάση όσα επισημαίνουν στις αιτήσεις αποφυλάκισής τους, υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της λαθρεμπορίας που οδήγησε τους εντολείς τους στη φυλακή, η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι παράνομη.

[newsit.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=