ΕΛΛΑΔΑ

Νέος γύρος διαδηλώσεων για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο [live]

νέος-γύρος-διαδηλώσεων-για-τον-αλέξη-γ-696640

Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά τις εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα στην Αθήνα, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που ο μαθητής έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το πρωί της Πέμπτης, μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Το νέο ραντεβού δόθηκε για τις 18.00 το απόγευμα στα Προπύλαια όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί πολίτες και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα Εξάρχεια, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο νεαρός μαθητής. Κλειστοί είναι οι σταθμοί μετρό σε Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Νωρίτερα, περίπου στις 17:00 άρχισαν να ανάβουν οι πρώτες φωτιές στους δρόμους των Εξαρχείων, ενώ λίγο μετά τις 18.30 στήθηκαν πύρινα οδοφράγματα.

Στις 21.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Παράλληλα, ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και στις 18.00 σε πολλές πόλεις, όπως σε Πάτρα, Λάρισα, Κομοτηνή, Χανιά, Ιωάννινα και Μυτιλήνη.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Για ακόμη μία χρονιά, τα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία θα είναι δρακόντεια. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτήρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, και θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων κυρίως έξω από κτήρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου