ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία της 51χρονης στην Μάνδρα

νέες-αποκαλύψεις-για-την-δολοφονία-τη-698472

Νέες αποκαλύψεις για τον 40χρονο, ληστή των Βριλησσίων και φερόμενο δολοφόνο της 51χρονης πρώην συζύγου ποδοσφαιρικού παράγοντα στην Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, σε πληροφοριακό και μόνο επίπεδο, είχε συμμετοχή στην δεύτερη εναέρια απόδραση με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις 22 Φεβρουαρίου 2009. Λίγους μήνες νωρίτερα, το φθινόπωρο του 2008, είχε αποδράσει από τις φυλακές Αλικαρνασσού, παραβιάζοντας άδεια που είχε λάβει, παρότι εξέτιε ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία ομοεθνή του στα Τρίκαλα.

Για τον 40χρονο υπήρχαν υπόνοιες ότι ανήκει στο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του Αλκέτ Ριζάι. Ο 43χρονος συνεργός του στην ανθρωποκτονία της 51χρονης, ο οποίος συνελήφθη μετά την ένοπλη ληστεία σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια, και την συμπλοκή με αστυνομικούς, όπου είχε τραυματιστεί ο συνεργός του, συμμετείχε σε μία «εξάδα» ληστών, που διέπραττε ένοπλες ληστείες. Ως συνεργοί των δύο ληστών των Βριλησσίων, συνελήφθησαν μία μέρα μετά, δύο ακόμη άτομα στον Νέο Κόσμο. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ζευγάρι, ηλικίας 39 και 35 ετών, μετά από στοχευμένο έλεγχο. Μαζί τους έφεραν χειροβομβίδες αλλά και δύο πιστόλια, με σφαίρες στη θαλάμη. Ο 39χρονος που συνελήφθη, είχε απασχολήσει το 2012 τις αρχές για πέντε απαγωγές με τη μέθοδο «tiger kidnapping» (Άρπαγμα της… Τίγρης), κοσμηματοπωλών, εμπόρων χρυσού και ιδιοκτητών μεταφορικών εταιρειών. Για αυτές είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε 60 χρόνια κάθειρξης, αλλά είχε καταφέρει να αποδράσει (με άδεια) από τις φυλακές Δομοκού.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ήταν άριστος γνώστης στις παρακολουθήσεις με GPS όπως στην περίπτωση της 51χρονης, όπου φέρεται να είχε τοποθετήσει την συσκευή γεωεντοπισμού μέσα στο προφυλακτήρα, κοντά στο μεταξόνιο. Ο συγκεκριμένος ληστής σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., και τους υπόλοιπους συνεργούς τους προετοίμαζαν σειρά απαγωγών με την μέθοδο «tiger kidnapping» (Άρπαγμα της… Τίγρης), την εορταστική περίοδο, όπως εκείνες που είχαν καταγραφεί το 2012.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου