ΕΛΛΑΔΑ

Εμπλοκή με την αποφυλάκιση των «8» για την υπόθεση του χρυσού

εμπλοκή-με-την-αποφυλάκιση-των-8-για-τ-698782

Με «καρφιά» κατά της Δικαιοσύνης αντέδρασε το υπ. Προστασίας του Πολίτη, περνώντας στην αντεπίθεση, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανατροπή στην υπόθεση Ριχάρδου.

«Για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια» αναφέρουν πηγές του Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα προσθέτουν ότι «η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά υπήρξε ολική ανατροπή στην υπόθεση των 8 κρατουμένων ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, για κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού καθώς η ανακρίτρια ανεκάλεσε την προσωρινή τους κράτηση εκτιμώντας, όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί τους, ότι δεν υφίσταται θέμα λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία.

Ωστόσο, οι 8 κρατούμενοι δεν αποφυλακίστηκαν ακόμη καθώς η εισαγγελία δεν έχει δώσει ακόμη την σύμφωνη γνώμη της στην ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει διαφορετική νομική άποψη για το θέμα της λαθρεμπορίας, επικαλούμενη άλλες διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις.

Έτσι η επόμενη δικονομική κίνηση που μελετούν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους είναι η κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την αποφυλάκιση των οκτώ. Ήδη οι συνήγοροι ετοιμάζονται για την κίνηση αυτή, υποβάλλοντας πρόσφυγες που θα κριθούν από τρεις πλέον δικαστές, μέλη του δικαστικού συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι η αποφυλάκιση των οκτώ θα καθυστερήσει.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου