ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 51χρονης στη Μάνδρα: Την σκότωσαν για ένα ρολόι

δολοφονία-51χρονης-στη-μάνδρα-την-σκότω-700577

Για ένα ρολόι μάρκας Βερσάτζε σκότωσε την 51χρονη γυναίκα στη Μάνδρα Αττικής ο ένας εκ των ληστών των Βριλησσίων.

Οι κακοποιοί είχαν κατορθώσει να τοποθετήσουν GPS tracker στο όχημά της ώστε να την παρακολουθούν και με βάση αυτό θεώρησαν πως είχε κερδίσει χρήματα στο καζίνο Λουτρακίου. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι της.

Τώρα, μετά τη σύλληψή τους και την εξιχνίαση της δολοφονίας από την Αστυνομία, ο 43χρονος Έλληνας ρίχνει την ευθύνη για το φόνο στον έτερο ληστή των Βριλησσίων, που είναι και αυτός που τραυματίστηκε στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς εκείνη την ημέρα. Ο Έλληνας υποστηρίζει πως ο συνεργός του πάτησε τη σκανδάλη.

“Εγώ περίμενα στη μοτοσικλέτα. Αυτός είχε τις πληροφορίες. Όταν γύρισε (εννοεί από το σπίτι της γυναίκας την οποία πήγε να ληστέψει) του είπα άκουσα πυροβολισμούς. Τον ρώτησα γιατί έριξες και μου απάντησε για εκφοβισμό. Την επόμενη ημέρα έμαθα ότι τη σκότωσε, από τα κανάλια”.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί κρατούν επιφυλάξεις για τα όσα ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος, καθώς έχουν διαπιστώσει πως αυτός ήταν που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή του GPS.

Ο Αλβανός κακοποιός είχε παραβιάσει άδεια από το 2008 από τις φυλακές Αλικαρνασσού για ανθρωποκτονία στα Τρίκαλα, σε υπόθεση ναρκωτικών και εξακολουθεί να διαφεύγει.

Η 51χρονη είχε παντρευτεί και χωρίσει με γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, στην υπόθεση εμπλέκονται, ως συνεργοί των δύο κακοποιών, ένα ζευγάρι 39 και 35 ετών το οποίο είχε συλληφθεί στο Νέο Κόσμο με χειροβομβίδες και δύο πιστόλια με σφαίρες στη θαλάμη.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι μαζί με άλλους δύο αλλά και τους δύο ληστές των Βριλησσίων είχαν διαπράξει το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 16 ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις.

Όπως διαπιστώθηκε ο 39χρονος ήταν και αυτός δραπέτης των φυλακών Δομοκού όπου εξέτιε ποινή 60 χρόνων για πέντε απαγωγές το 2012 με τη μέθοδο tiger kidnapping, με θύματα πέντε ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων και επιχειρήσεων αγοραπωλησιών χρυσού, στη Δυτική Αττική, στη Μάνδρα.

Πρόκειται για απαγωγές με μικρή διάρκεια και στόχο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με μεγάλα έσοδα ή διευθυντές τραπεζών προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να εισπράττουν λύτρα για την άμεση απελευθέρωσή τους. Τις περισσότερες φορές, κρατούν το θύμα τους μέσα σε οχήματα, διαρκώς κινούμενα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή ηλεκτρονικού εντοπισμού τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίζουν γονείς ή συγγενείς που είναι στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, επενδυτικών ομίλων και τραπεζών, όπως και στην ελληνική περίπτωση, που καταγράφηκε στις αρχές Ιουνίου 2012 στη Χαλκίδα, όπου είχαν απάγει κάποιο από τα παιδιά τους. Οι δράστες είχαν αρπάξει τον 15χρονο Βαγγέλη, όταν πήγαινε στο σχολείο του. Ο πατέρας του ήταν διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας της Χαλκίδας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου