ΕΛΛΑΔΑ

Ανθιμος: Επιστήμονας με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες

ανθιμος-επιστήμονας-με-διαβεβαίωσε-ό-703451

Ενα κήρυγμα… αλλιώτικο από τα άλλα – ή μήπως όχι; – άκουσαν οι πιστοί του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου.

Ο γνωστός για τις… πεφωτισμένες απόψεις του ιεράρχης, αυτή τη φορά προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα: Δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός από τη Γη.

Στο κήρυγμά του της Κυριακής, ο κ. Άνθιμος κάλεσε τους πιστούς να μην δίνουν βάση σε όσα ακούνε ότι κάποιοι πάτησαν σε άλλους πλανήτες και τα συναφή.

Εσπευσε μάλιστα να επικαλεστεί ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από άνδρα, Ελληνα επιστήμονα ο οποίος τον διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες.

«Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκη. Μάλιστα πληροφόρησε τους πιστούς ότι και πριν 40 χρόνια σε ξένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στους ουρανούς να δουν εκπληκτικά πράγματα αλλά… δεν είδαν τίποτα. «Οι Ρώσοι έκαναν προσελήνωση (…) είδαν, αλλά εμείς δεν είδαμε» σημείωσε.

«Μεγάλοι επιστήμονες λένε ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο σαν τον πλανήτη της Γης» πρόσθεσε.

Πάντως ο κ. Ανθιμος δυστυχώς «δεν πρόλαβε να συγκρατήσει» το όνομα του Ελληνα επιστήμονα που του έδωσε αυτή την πληροφορία και τον παρακαλεί να τον συναντήσει και πάλι για να μιλήσουν πιο ανοιχτά για το θέμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου