ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία

μαθητικό-συλλαλητήριο-την-πέμπτη-στα-704348

Κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας, την Πέμπτη στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, απευθύνει η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας».

Οπως αναφέρουν στο κείμενο που ανάρτησαν στο Facebook «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας». Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολειο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν!».

Το κάλεσμα που έχει αναρτηθεί στο Facebook / Φωτογραφία: FacebookΤο κάλεσμα που έχει αναρτηθεί στο Facebook / Φωτογραφία: Facebook

Να σημειωθεί ότι το κάλεσμα συνυπογράφει και η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Θεσσαλονίκης»: «Καμία συμμετοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου» αναφέρουν χαρακτηριστικά, στο σικό τους κείμενο.

To κείμενο που συνυπογράφουν πάνω από 50 σχολεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη / Πηγή: Facebook

Τα σχολεία της Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔΜ καλούν σε συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη, στις 11:00, στο άγαλμα Βενιζέλους. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον Εύοσμο, την Πολίχνη, τη Χαλάστρα, τη Νεάπολη, το Ωραιόκαστρο, τη Μενεμένη και την Καλαμαριά, υπό κατάληψη τελούν οκτώ σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, εκπαιδευτικοί της βόρειας Ελλάδας κατήγγειλαν στο iefimerida ότι οι μαθητικές κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία είναι υποκινούμενες από «σκοτεινούς», εθνικιστικούς κύκλους, οι οποίοι προτρέπουν -μέσω SMS- τους μαθητές να καταδίδουν όσους καθηγητές είναι αντίθετοι στις καταλήψεις. Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν, παράλληλα, φόβους ότι η κινητοποίηση μαθητών για το Μακεδονικό μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της σχολικής κοινότητας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου