ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία πείνας ξεκινά ο «Mr. Bitcoin»

απεργία-πείνας-ξεκινά-ο-mr-bitcoin-707308

O Αλεξάντερ Βίνικ ή «Mr. Bitcoin», θα ξεκινήσει απεργία πείνας τη Δευτέρα.

Την κίνηση αυτή του Ρώσου, που έχει συλληφθεί και κρατείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Τιμοφέι Μουσάτοφ, ένας εκ των Ρώσων δικηγόρων του την Παρασκευή.

Ο Βίνικ θα ξεκινήσει την απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησής του και για παραβίαση, όπως υποστηρίζει, των δικαιωμάτων του.

Από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη ήταν σε όλο τον δρόμο με χειροπέδες. «Αυτό είναι βασανιστήριο. Να μεταφέρουν ένα άτομο σε όλη τη διαδρομή με χειροπέδες, πονάει, είναι δυσάρεστο. Μεταφέρθηκε σε ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο στο πίσω κάθισμα. Εάν μεταφερθεί με τον ίδιο τρόπο, θα είναι και πάλι βασανιστήριο», είπε ο δικηγόρος.

Ο Βίνικ απαιτεί μια δίκαιη δίκη, τώρα το δικαστήριο διαπράττει τεράστιες παραβιάσεις, αρνείται να ακούσει την υπεράσπιση, δήλωσε ο Μουσάτοφ.

«Το δικαστήριο στερούσε το δικαίωμα υπεράσπισης από τον Αλεξάντερ Βίνικ. Το δικαστήριο τον κρίνει με αυτόν τον τρόπο επειδή είναι Ρώσος, και αυτή ήταν η υπερασπιστική γραμμή. Απειλείται με μια άδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης», επισήμανε ο Μουσάτοφ.

«Ο Βίνικ ξεκινά απεργία πείνας από τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση. Δεν βρίσκει άλλη διέξοδο από τη δικαιοσύνη ή το θάνατο», είπε ο δικηγόρος.

Ο Μουσάτοφ ανέφερε ότι ο Βίνικ προανήγγειλε την απεργία πείνας στον Ρώσο πρόξενο.

Πηγή: Sputnik

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου