ΕΛΛΑΔΑ

Με κλωτσιές και μπουνιές σκότωσαν οι ληστές την 86χρονη στα Καμίνια

με-κλωτσιές-και-μπουνιές-σκότωσαν-οι-λ-708451

«Την ξυλοφόρτωσαν μέχρι θανάτου…». Με αυτή τη φράση περιγράφουν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκαν και λήστεψαν την άτυχη ηλικιωμένη, τα ξημερώματα της Τετάρτης στο διαμέρισμά της στα Καμίνια, οι δύο αδίστακτοι ληστές οι οποίοι και αναζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική υπηρεσία, η αιτία θανάτου της ηλικιωμένης είναι οι «βαριές κακώσεις θώρακος», οι οποίες προήλθαν από τις κλωτσιές αλλά και τις μπουνιές που τις έδωσαν οι δράστες, κατά τη διάρκεια του συμβάντος, στο οποίο της ζήτησαν με βάναυσο τρόπο χρήματα. Παράλληλα, από τα έντονα χτυπήματα προκλήθηκε και εσωτερική αιμορραγία, ενώ υπέστη και δύο εμφράγματα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε καθισμένη στο σαλόνι του σπιτιού της από την ίδια της την κόρη, την οποία και ειδοποίησε γύρω στις επτά το πρωί όταν και κατάφερε να λυθεί.

Oι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι είτε από κάποια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, ή το ίδιο το θύμα τους άνοιξε την πόρτα. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως οι δράστες είχαν μαζί τους «ειδικό υμάντα φίμωσης», τον οποίο φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει να τον χρησιμοποιήσουν για να φιμώσουν και να δέσουν την άτυχη γυναίκα. Έως τώρα δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τη βάναυση ληστεία μετά φόνου, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν «στοχεύσει» στην συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία και χτύπησαν μέχρι θανάτου για λίγα ευρώ και μερικά κοσμήματα, τα οποία κατάφεραν τελικά να αποσπάσουν από το διαμέρισμα της οδού Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Πειραιά. Σημειώνεται πως όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν η ανήμπορη ηλικιωμένη βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αδίστακτους ληστές, οι οποίοι την χτύπησαν και την φίμωσαν ψάχνοντας όλο το σπίτι στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν χρήματα και τιμαλφή. Κατά την αποχώρησή τους από το διαμέρισμα της 86χρονης γυναίκας, δεν δίστασαν να την αφήσουν δεμένη. Η τελευταία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να έμεινε στην ίδια κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο για αρκετές ώρες, μέχρι τη στιγμή που κατάφερε να λυθεί και να καλέσει την κόρη της.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αποτυπώματα τα οποία συνέλεξαν από το σπίτι σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τους δράστες, ωστόσο εξετάζεται και το σενάριο οι κακοποιοί να φορούσαν γάντια, λόγω της «οργάνωσης» τους. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν επίσης να εντοπίσουν και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας είτε από σπίτια είτε από καταστήματα σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν, να ταυτοποιήσουν και εν τέλει να συλλάβουν τους δράστες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου