Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτές οδήγησης: Στον «αέρα» 30.000 υποψήφιοι οδηγοί

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-20, 10:48:11
Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτές οδήγησης: Στον «αέρα» 30.000 υποψήφιοι οδηγοί

Στην «ουρά» περιμένουν εδώ και καιρό τουλάχιστον 30.000 υποψήφιοι οδηγοί - πανελλαδικά - προκειμένου να εξεταστούν. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στην Αττική υπολογίζονται σε 22-23.000 οι υποψήφιοι οδηγοί που βρίσκονται σε στάση αναμονής.  Από πού προκύπτει όμως, αυτή η αργοπορία - ταλαιπωρία; 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλιάδη Διαμαντή οι εξεταστές απέχουν περισσότερο από ένα μήνα από τις εξετάσεις, ενώ πληρώνονται κανονικά, αφού εμφανίζονται καθημερινά στο υπουργείο (μιας και μιλάμε μόνο για αποχή από τις εξετάσεις), χωρίς μόνο να λαμβάνουν το έξτρα επίδομα των 178 ευρώ για τις εξετάσεις.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Εξαιτίας όλων αυτών οι εκπαιδευτές οδήγησης, πραγματοποιούν σήμερα πορεία  διαμαρτυρίας από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών επί της Λ. Μεσογείων με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας.  

Η ανακοίνωση  της Ομοσπονδίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης καλεί τα μέλη της από όλη την Ελλάδα στην πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη 20/11/2018 και ώρα 08:00 στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών επί της Λ. Μεσογείων με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Συντονιστική επιτροπή κινητοποίησης είναι όλα τα σωματεία της Αττικής.

[protothema.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=