ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα για το διεθνές καρτέλ κοκαΐνης [εικόνες]

αυτοί-είναι-οι-τρεις-συλληφθέντες-στη-828215

Στην δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές του Εκουαδόρ τα πρόσωπα των Ελλήνων συλληφθέντων που συμμετείχαν στο πολυεθνικό κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης σε Εκουαδόρ και Ελλάδα.

Εχοντας καλύψει τα μάτια τους και τα ονόματά του, καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης, οι αρχές του Εκουαδόρ δημοσίευσαν τις φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα τους στο Twitter.

Όλοι οι συλληφθέντες στο κύκλωμα κοκαΐνης

Να σημειωθεί πως το μεγάλο, διεθνές κύκλωμα προμήθειας, εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη και την Αυστραλία, το οποίο είχε παρακλάδια και στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε χτες από την Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και αστυνομίες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας.

Οι 3  συλληφθέντες στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στους συνολικά 9 συλληφθέντες για την υπόθεση, που κατηγορούνται για παράνομα κέρδη ύψους 11.000.000 ευρώ, βρίσκονται δύο Έλληνες και ένας Αλβανός που συνελήφθη στην Ελλάδα. Ο ένας μάλιστα από τους Ελληνες λέγεται πως είναι γιος γνωστής αστρολόγου.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες στην Ελλάδα, ηλικίας 41, 42 και 63 ετών, οι Αρχές εκτιμούν ότι είχαν επιφορτιστεί με τον ρόλο του εξοπλισμού των σκαφών (συνήθως ιστιοπλοϊκών) με τα οποία γινόταν η διακίνηση, τον εφοδιασμό τους με εργαλεία και βοηθητικούς χώρους, καθώς και την αναζήτηση πληρωμάτων, τον καθορισμό του προορισμού και τον συντονισμό εν γένει της επικείμενης μεταφοράς.

Αναλυτικά το tweet της αστυνομίας του Εκουαδόρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 63χρονος και ο 41χρονος, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία. Αμεσος συνεργάτης αυτών ήταν ο 42χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλόλητας σκάφους, ανεύρεση skippers αυτού).

Σε βάρος των Ελλήνων συλληφθέντων και του Αλβανού σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί όπλων, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου