ΕΛΛΑΔΑ

Εντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα

εντονα-καιρικά-φαινόμενα-από-σήμερα-455303

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ. Προβλέπεται μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το πρωί του Σαββάτου.

 

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νοτια).

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση και ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην ανατολική Θεσσαλία – Σποράδες, την ανατολική στερεά- Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής (κυρίως στα βορειοανατολικά), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα και σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου