ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε μαθητές ένοχοι για τη ναφθαλίνη στα σχολεία στο Αγρίνιο

πέντε-μαθητές-ένοχοι-για-τη-ναφθαλίνη-829907

Με την καταδίκη πέντε εκ των 14 ανηλίκων που κατηγορούνταν για την ρίψη ναφθαλίνης σε σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου, τον Οκτώβριο του 2017, ολοκληρώθηκε η δίκη στο Μονομελές Δικαστήριο. Οι καταδικασθέντες, ηλικίας από 13 μέχρι 17 χρόνων, έπεσαν στα «μαλακά», αφού οι κακουργηματικές κατηγορίες μετατράπηκαν σε πλημμελήματα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας να μετατραπεί σε βαριά σωματική βλάβη η κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που αφορούσε την δηλητηρίαση μιας μαθήτριας από την εισπνοή ναφθαλίνης. Οι πέντε ανήλικοι κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και αθωώθηκαν για τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Οι υπόλοιποι εννέα απαλλάχθηκαν. Στους τέσσερις ανηλίκους επιβλήθηκε η επιμέλειά τους ως την ενηλικίωσή τους από την κοινωνική υπηρεσία ανηλίκων των δικαστηρίων Αγρινίου, ενώ στον πέμπτο που κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης.

Η δράση της ομάδας των πιτσιρικάδων είχε γίνει πραγματικός εφιάλτης για τις διωκτικές αρχές, που είχαν συστήσει ειδική ομάδα αστυνομικών για την εξιχνίαση των επιθέσεων με ναφθαλίνη σε εννέα σχολικά συγκροτήματα, από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 12 Οκτωβρίου του 2017. Τελικά, είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι, μεταξύ των οποίων δύο τσιγγάνοι και ένας Αλβανός, ενώ μέσα σε ένα φρεάτιο είχε βρεθεί κρυμμένη μια συσκευασία με ναφθαλίνη.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου