ΕΛΛΑΔΑ

Ποιους βλέπει πίσω από τη βόμβα στον Ντογιάκο η αστυνομία

ποιους-βλέπει-πίσω-από-τη-βόμβα-στον-ντ-829970

Στο παρελθόν, βόμβα σε κατσαρόλα και μάλιστα τοποθετημένη σε μηχανή, όπως και τα ξημερώματα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,Ισίδωρο Ντογιάκο, έχει τοποθετήσει η οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”. Μάλιστα εκείνη η επίθεση στο υπουργείο Οικονομικών ήταν και η πρώτη στην οποία εμφανίστηκε βόμβα μέσα σε κατσαρόλα. Οι δράστες την είχαν τοποθετήσει σε “κουτί” μιας μηχανής για ντελίβερι.

Γνωστοί για τις βόμβες σε κατσαρόλες έγιναν οι αποκαλούμενοι “Πυρήνες της Φωτιάς”. Μάλιστα η βόμβα που είχαν τοποθετήσει στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη οδήγησε και στη σύλληψη ορισμένων μελών που είχαν μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών.

Βόμβα σε κατσαρόλα έχει τοποθετήσει και η οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, ωστόσο πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι καμία από τις παραπάνω οργανώσεις δεν είναι, αυτή την ώρα τουλάχιστον, στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών.

Έμπειροι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό πίσω από την ενέργεια σε βάρος του αντεισαγγελέα να βρίσκεται η αποκαλούμενη “Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών” η οποία φαίνεται να διαθέτει και την εμπειρία, αλλά και την οργανωτική δομή για ένα ανάλογο “χτύπημα”.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στον εκρηκτικό μηχανισμό ελπίζοντας ότι ο δράστης ή οι δράστες να έχουν αφήσει δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου