ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Διαμαρτυρία πυρόπληκτων στο πλαίσιο του Μαραθώνιου

μάτι-διαμαρτυρία-πυρόπληκτων-στο-πλα-830660

Διαμαρτυρία κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος πραγματοποιούν σήμερα Κυριακή, κατά την διάρκεια του Μαραθωνίου Δρόμου, οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής, ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια.

Σε σημείο από το οποίο περνούν οι μετέχοντες στον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας, έβαλαν πανό, φορούν μαύρα, με μία μεγάλη κόκκινη καρδιά, μάσκες και κλαδί ελιάς.

«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», ήταν το μήνυμα στα πανό διαμαρτυρίας, γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει:

Σας καλούμε την Κυριακή 11/11/2018 , από τις 09:00 πμ, οπότε οι κάτοικοι του Ματιού, με τις οικογένειές μας, με τους φίλους και με τους ανεκτίμητους εθελοντές μας, θα συγκεντρωθούμε στα φανάρια Κυανής Ακτής και Λ. Μαραθώνος ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια. Θα παραταχθούμε ειρηνικά κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, στο ύψος του Ματιού, καλύπτοντας τις πυρόπληκτες περιοχές.

Την Κυριακή 11/11/2018 θέλουμε να θυμίσουμε τον δικό μας Μαραθώνιο, μετ’ εμποδίων και να ζητήσουμε την συμπαράσταση όλων για να τον τερματίσουμε νικηφόρα.

Στόχοι μας:

α) Να γραφτεί ανεξίτηλα στη μνήμη όλων η πύρινη κόλαση στην οποία βρεθήκαμε, ξαφνικά, απροειδοποίητα και αβοήθητοι, στις 23 Ιουλίου 2018 και τα τραγικά της αποτελέσματα: 99 νεκροί, δεκάδες εγκαυματίες και τραυματίες, καταστροφή του 75% των κατοικιών μας και πλήρης καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

β) Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης της περιοχής μας με δίκαια και αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να ξανάρθει η ζωή στο καμένο Μάτι και η κανονικότητα στην βίαια κατεστραμμένη καθημερινότητά μας.

Σας περιμένουμε.

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι (ΣΕΚΜΑ)

Φωτό: Ευρωκίνηση

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου