ΕΛΛΑΔΑ

Εξαγγελία Τσίπρα: «Εντός του 2019 η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων»

εξαγγελία-τσίπρα-εντός-του-2019-η-προκήρ-832861

Ιστορική χαρακτήρισε την συμφωνία με την Εκκλησία ο πρωθυπουργός. Για την συμφωνία της πολιτείας με την Εκκλησία ο πρωθυπουργός είπε ότι «αλλάζουν πολλά. Ενδεχομένως όχι όλα που θα μπορούσαν να αλλάξουν. Αλλά είναι ένα ιστορικό βήμα προς τα εμπρός. Ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες που είναι ανοιχτές από το 1920. Ήρθε ο κανονιστικός νόμος του 1939 αλλά αυτός δεν εφαρμόστηκε διότι ήρθε η κατοχή. Μετά η ελληνική πολιτεία δεν αναγνώρισε ποτέ ότι πήρε περιουσία με τίμημα χαμηλότερο της αξίας της γης».

«Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις. Αυτό που θα μείνει και θα καταγραφεί στην ιστορία είναι το βήμα προς τα εμπρός και όχι οι φωνές», τόνισε στον Alpha ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ευελπιστώ από το 2030 οι κληρικοί θα πληρώνονται από τα έσοδα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Εντός του 2019 η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων».

«Δεν μπορούμε να αβγατίσουμε τα εκατομμύρια. Είναι τα περίπου 200 εκατ. ευρώ που δεν θα χρησιμοποιήσουμε στο ενιαίο μισθολόγιο. Το δημόσιο έχει μία τσέπη που έχει πολλά κουτάκια. Θα έχουμε ένα δημοσιονομικό κόστος γύρω στα 200 εκατ. το 2020 για τις 10.000 προσλήψεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε την δυνατότητα να τα καλύψουμε. Φέρνουμε αντίμετρα χωρίς μέτρα. Βρήκαμε τον χώρο γιατί πάει καλύτερα η οικονομία. Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις εκεί που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία δηλαδή ιατρούς νοσηλευτές, δασκάλους, καθηγητές», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ύστατη λύση η εκλογή του ΠτΔ από τον λαό

Στην ερώτηση αν η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό θα οδηγήσει σε μία πολιτική διαρχία στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν έχετε άδικο σε αυτή την παρατήρηση. Γι’ αυτό φροντίσαμε η εκλογή από τον λαό να είναι η ύστατη λύση. Στόχος μας είναι να εκβιάσουμε την συναίνεση. Επιτρέψτε μου γιατί μου δίνετε την δυνατότητα να εξηγήσω την βασική φιλοσοφία των αλλαγών. Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε αρμοδιότητες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι ώριμο ένα προεδρικό μοντέλο. θέλουμε να μείνουμε στο μοντέλο της προεδρευόμενης δημοκρατίας. Εκεί η εξουσία είναι στο κοινοβούλιο. Η βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του προέδρου από το κοινοβούλιο».

«Να δοθεί το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία»

«Η χώρα χρεοκόπησε γιατί υπήρξε κατασπατάληση πόρων και υπήρχαν σκάνδαλα που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την χρεοκοπία. Το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, το σκάνδαλο του φαρμάκου», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Απέναντι σε αυτή την ύβρη που διεπράχθη να έχουμε ανθρώπους να χάνουν την δουλειά τους λαι αυτή η διαδικασία κατασπατάλησης να συνεχίζεται και κάποιοι να έχουν το ΚΕΕΛΠΝΟ ως off shore. Αυτό είναι μία λαϊκή απαίτηση ότι μετά την ύβρη πρέπει να υπάρχει και νέμεσις».

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου