ΕΛΛΑΔΑ

Αντιστέκονται στις διαψεύσεις τα… σενάρια

αντιστέκονται-στις-διαψεύσεις-τα-σε-456309

Επανέρχεται το σενάριο πρόωρων εκλογών, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας, μετά την απροκάλυπτη παρέµβαση της δεύτερης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και την απαίτησή της να επιχειρηθούν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές, παρ’ ότι διαψεύδουν κατηγορηματικά την πιθανότητα να στηθούν πρόωρες κάλπες, αφήνουν να εννοηθεί ότι η παρέμβαση της τρόικας και η προσπάθεια υποκατάστασης της κυβέρνησης θα µπορούσαν να δώσουν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το αναγκαίο επιχείρημα για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ίσως και τον Μάρτιο.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών διέψευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση της διαπραγμάτευσης για την παροχή στην Ελλάδα της επιμήκυνσης στην αποπληρωμή του δανείου των 110 δισ. ευρώ, όπως και τη θεσµοθέτηση του µόνιµου ευρωπαϊκού µηχανισµού στήριξης, ο οποίος θα σηµάνει το τέλος της αβεβαιότητας για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση η πόρτα για πρόωρες εκλογές παραµένει ανοιχτή µετά και τις διαστάσεις που έχει λάβει η πολιτική διαµάχη που ακολούθησε την παρέµβαση της τρόικας, µε οµαδικά πυρά κατά της κυβέρνησης από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

 
«Καλοδεχούμενες»  λέει η αντιπολίτευση
Συντηρεί το θέμα που έχει ανακύψει με την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου η ΝΔ, κατηγορώντας παράλληλα την τρόικα πως με τη στάση της προσέβαλε τον ελληνικό λαό.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε πως "δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι. Είναι καλοδεχούμενες" και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η ίδια διακινεί αυτά τα σενάρια".

Μέχρι τώρα η διακίνηση σεναρίων για το θέμα των εκλογών γίνεται από την κυβέρνηση" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

"Σας θυμίζω τον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, σας θυμίζω τον εκβιασμό με την εκλογή του Κάρολου Παπούλια. Είναι ανεύθυνο. Απειλούν με εκλογές. Πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή. Έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι", είπε.

Ο Γ. Μιχελάκης ανέφερε πως το non paper, το οποίο διακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών είχε διακινηθεί και από άλλα υπουργεία πριν από την παρέμβαση της τρόικας.

"Εκτός από το υπουργείο Οικονομικών το συγκεκριμένο έγγραφο διακινήθηκε και από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο το απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες του. Είναι σαφές πως το έγγραφο μοιράστηκε κεντρικά" τόνισε, καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί.

Σε χθεσινές τους δηλώσεις, ετοιμότητα για την πιθανότητα εκλογών την άνοιξη, δήλωσαν ο Γ. Καρατζαφέρης, η Ντ. Μπακογιάννη και ο Φ. Κουβέλης.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου