ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά πέταξαν μάρμαρα σε περιπολικό στου Ρέντη και άνοιξαν το κεφάλι αστυνομικού [εικόνες]

ρομά-πέταξαν-μάρμαρα-σε-περιπολικό-στ-837128

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Κηφισού, στου Ρέντη, μεταξύ ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και Ρομά.

Εξι άτομα επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς και τους τραυμάτισαν, όταν οι τελευταίοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, προκειμένου να το ελέγξουν, στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού, έξω από καταυλισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα έξι άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κομμάτια από μάρμαρο, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν στα χέρια και στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν γίνει έως τώρα τέσσερις προσαγωγές.

Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τραυματιών αστυνομικών και παράλληλα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται η αγανάκτηση για τις συνεχείς επιθέσεις:

«Την ώρα που όλοι οι Ανώτατοι ασχολούνται με τις Κρίσεις, η μάχιμη Αστυνομία έζησε ακόμα μια μαύρη μέρα.

Περιπολικό της Αμέσου Δράσεως το οποίο προσπάθησε να ελεγξει ύποπτο άτομο στη διασταύρωση των οδών Κηφισού & Π. Ράλλη, δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα τα οποία βρισκόταν σε παρακείμενο καταυλισμό ρομά. Οι συνάδελφοί μας ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς, υπέστησαν βαριές σωματικές βλάβες και νοσηλεύονται στο 401 ΓΣΝ. Έχουν περιέλθει σε γνώση μας οι εξής καταγγελίες: Λόγω του γνωστού προβλήματος που εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει για τους ασυρμάτους (ακόμα και πειθαρχικές διώξεις υποστήκαμε για τις καταγγελίες αυτές), οι συνάδελφοί μας καλούσαν σε ενισχύσεις, πλην όμως ήταν αδύνατη η επικοινωνία τους με το Κέντρο και οι ενισχύσεις κλήθηκαν μόνο όταν ο ένας εξ’ αυτών κατάφερε να ξεφύγει από αυτούς που προσπαθούσαν να τον λιντσάρουν και επικοινώνησε τηλεφωνικώς. (Κατάφερε να καλέσει, να πει ότι είναι αστυνομικός και ότι δέχεται επίθεση στη τάδε οδό και συνέχισε να δέχεται χτυπήματα).
Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας έσπευσε από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, στο πλευρό των συναδέλφων . Ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που οι ασύρματοι αποδειχθεί ότι δεν λάμβαναν, θα καταθέσουμε μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο.
Δεν μπορεί ο καθένας να επιτίθεται κατ’ αυτό τον τρόπο στον Έλληνα Αστυνομικό και να μένει ατιμώρητος και δεν μπορεί όσοι ασχολούνται μόνο με τις Κρίσεις να μην αντιλαμβάνονται ότι με αυτές τις επικοινωνίες στέλνουν τους αστυνομικούς σαν πρόβατα στη σφαγή, ενώ ταυτόχρονα βαυκαλίζονται ότι προΐστανται σε μια Ευρώπαϊκή Αστυνομία.
Τώρα άραγε σε ποιον θα διατάξετε ΕΔΕ;
Υ.Γ. 1. Βαρεθήκαμε να επισκεπτόμαστε συνεχώς τα επείγοντα του 401.

Υ.Γ2. Ουδείς Αξιωματικός επισκέφτηκε τους τραυματίες συναδέλφους στο Νοσοκομείο, παρ’ ότι εμείς παραμείναμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά ποιος να έρθει; Φοβόταν όλοι μήπως φεύγοντας από το γραφείο τους αποστρατευτούν, οπότε προτίμησαν να μείνουν εκεί !!!!»

Δείτε τους τραυματίες:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου