ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για τα βραδινά επεισόδια στην Κερατέα

συλλήψεις-για-τα-βραδινά-επεισόδια-στ-457349

Πέντε άτομα συνελήφθησαν μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στην Κερατέα έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η αστυνομία προχώρησε, επίσης, σε τρεις προσαγωγές. Τρεις από τους συλληφθέντες διώκονται από τον Εισαγγελέα για κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες – οι δύο για εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών και ο τρίτος για αδικήματα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί δραστών με καλυμένα πρόσωπα.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, ομάδα νεαρών επιτέθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Κερατέας πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσουν τρία τζάμια της εισόδου.

Οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που σε αρκετές περιπτώσεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων μέσα στον οικισμό της Κερατέας, συνεχίστηκαν μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, όποτε έληξαν τα επεισόδια.

Νωρίτερα, περίπου 1.000 κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τμήμα και πετούσαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι έχουν τραυματιστεί πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος της Κερατέας. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για δύο τραυματισμούς αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από προσαγωγή ατόμου, καθώς σε σπίτι όπου βρισκόταν και ανήκει σε συγγενή του, βρέθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικούς, αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι βρέθηκαν μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, κενές φιάλες, καθώς και μια κάμερα.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι επί της Λ.Λαυρίου και κοντά στο Βιολογικό πάρκο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παρουσία εισαγγελέα, 32 βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση, 8 γκαζάκια, ένα μπιτόνι βενζίνης 20 λίτρων, 3 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί-εκρηκτικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ-φιάλες βουτανίου), 2 μπουκάλια με καυστικό υγρό (άκουα-φόρτε) και 120 κενές φιάλες μπίρας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου