ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική απαγόρευση… συναθροίσεων

αστυνομική-απαγόρευση-συναθροίσεω-457358

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για «παρεκτροπή» από τις συνταγματικά κατοχυρωμένες δημοκρατικές αρχές και πρακτικές οι οποίες παραπέμπουν στην επταετία, καταγγέλλει η Ν.Δ.

To κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών, με την οποία απαγορεύεται έως και την προσεχή Παρασκευή «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής» η κίνηση και στάθμευση γεωργικών οχημάτων επί του οδικού δικτύου της Εθνικής Οδού Λευκώνα – Προμαχώνα, της επαρχιακής οδού Κιλκίς – Ν. Πετριτσίου και άλλων επαρχιακών οδών της ευρύτερης περιοχής, καθώς και «κάθε δημόσια, υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία» επί του οδικού δικτύου.

Σε παρέμβασή του στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κ. Μαρκόπουλος τόνισε σχετικά ότι «δεν είναι απόφαση ταξίαρχου της επταετίας, αλλά απόφαση εν καιρώ πλήρους δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου και με υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κ. Χρ. Παπουτσή», τον οποίο και κάλεσε να δώσει εξηγήσεις «αν τον καλύπτει πολιτικά» η ενέργεια αυτή.

«Έχετε παρεκτραπεί. Είστε επικίνδυνη κυβέρνηση. Έχετε πάρει ολισθηρό δρόμο», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος, αποδίδοντας στην κυβέρνηση «τακτικές του μακαρίτη Αρκουδέα», ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «δεν ξέρει να συζητά παρά μόνο να αποφασίζει και να διατάσσει εν καιρώ δημοκρατίας».

Η συγκεκριμένη απόφαση η οποία φέρει ημερομηνία σημερινή και έρχεται σε συνέχεια προγενέστερης της 6ης Φεβρουαρίου, υπογράφεται από τον ταξίαρχο Δ. Τσώτα και ελήφθη, όπως αναφέρεται, λόγω «ενδεχόμενης κατάληψης του οδοστρώματος, τμημάτων των ως άνω οδικών αξόνων» από αγρότες, κάτι που «θα επιφέρει σοβαρή δυσχέρεια στην κυκλοφορία ή διακοπή αυτής και συνακόλουθα θα δημιουργήσει πρόβλημα εφοδιασμού με είδη πρώτης ανάγκης και αγαθά σε καταστήματα, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και στην κίνηση αλλοδαπών και ημεδαπών επισήμων και μελών προξενικών αρχών».

Όπως επισημαίνεται εξάλλου «το εν λόγω οδικό δίκτυο είναι νευραλγικής σημασίας», ενώ ο ταξίαρχος επικαλείται το ότι «οι αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι στο σημείο που ανακόπηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις (26ο χλμ. Ε.Ο. Λευκώνα – Προμαχώνα) εμμένοντας στην αρχική τους απόφαση να κινηθούν ομαδικά με τους γεωργικούς ελκυστήρες προς τον μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποκλειστικός σκοπός των συγκεντρωμένων εξακολουθεί να παραμένει ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού και η διακοπή της συγκοινωνίας στο σημείο αυτό».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου