ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία

ψηφίστηκε-το-νομοσχέδιο-για-την-υγεία-457617

 

 

Ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο.

Κατά τη συζήτηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος δέχθηκε τα πυρά των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε «Βουλή των συντεχνιών», γεγονός που -όπως είπε- η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει.

Σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις επανέλαβε ότι υποκινούνται υπό συντεχνιακές βλέψεις, ενώ για την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών ενημέρωσε ότι δεν ξεπέρασε το 2,5% σε συμμετοχή, καθώς, όπως υποστήριξε, αντιλήφθηκαν πως η παρέμβαση του υπουργείου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως σε αυτό τον πόλεμο το υπουργείο «δεν θα κιοτέψει» και ότι ο αγώνας του αυτή τη φορά θα βρει πρόσφορο έδαφος.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου είπε πως η στοιχειώδης πολιτική εμπειρία δείχνει πως όταν κάποιος ζητεί την απόσυρση ενός ν/σχ με το αιτιολογικό ότι είναι πρόχειρο, σημαίνει ότι δεν έχει τι να πει.

 

Η Αντιπολίτευση

Η χειρότερη συντεχνία είναι αυτή των υπουργών» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος και τόνισε ότι δεν υπάρχει συντεχνία γιατρών.

«Οι γιατροί δεν είναι καταληψίες, είναι δημόσιοι λειτουργοί που βρίσκονται κοντά στους αρρώστους» είπε από την πλευρά του ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος.

«Τον επόμενο χρόνο θα έχετε ένα πόλεμο που θα είναι αλύπητος» προειδοποίησε την κυβέρνηση η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η ίδια καταφέρθηκε κατά μερίδας των ιατρών που λειτουργούν με συντεχνιακή αντίληψη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το δαιδαλώδες και αναποτελεσματικό.

Ο ίδιος πάντως υπήρξε κριτικός και έναντι των γιατρών, λέγοντας ότι «είναι ιερό το δικαίωμα της απεργίας», αλλά και «ιερότερη είναι η συνεργασία».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέκρινε τον υπουργό για τις αναφορές του σε συντεχνίες και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τις παροχές πρόνοιας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου