ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπολίτευση: Όμηρος του Καμμένου ο Τσίπρας -Εκβιάζεται ο πρωθυπουργός

αντιπολίτευση-όμηρος-του-καμμένου-ο-τ-733499

Σύσσωμη η αντιπολίτευση μιλά για κρίση που σοβεί στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως «νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος», και αφήνοντας αιχμές ακόμη και για την επιλογή του πρωθυπουργού να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως είπε.

Συγκεκριμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν κραδασμούς στην κυβερνητική σταθερότητα ενώ επιτίθενται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για αδυναμία και συμπόρευση με τον Πάνο Καμμένο.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός

Κατά την είσοδο του στο ΕΛΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την παραίτηση του ΥΠΕΞ τονίζοντας πως δικαιώθηκε απόλυτα όταν «πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου ως ενα κυνικο συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσιπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών».

«Απέπεμψε δηλαδή», πρόσθεσε, «τον άνθρωπο ο οποιος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποιο έχεις δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηριζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της».

«Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσιπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργος, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γεννηματά: Ο Τσίπρας χέρι-χέρι με τον Καμμένο πάνε στον γκρεμό

«Το πουλόβερ ξηλώνεται. Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον Κυβερνητικό συνεταιρισμό» σχολίασε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη Προσύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του. Χέρι- χέρι με τον κ. Καμμένο πάνε στον γκρεμό! Αλλά δεν θα πάρουν την χώρα μαζί τους» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

ΚΚΕ: Νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος

Το ΚΚΕ σχολιάζει ότι η παραίτηση του υπουργού, «δεν αποτελεί μόνο απόδειξη ότι για τον κ. Τσίπρα ισχύει το “νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος”, αλλά πιθανότατα αναδεικνύει και τις επιμέρους επιδιώξεις και αντιθέσεις για το πώς η κυβέρνηση θα υπηρετήσει καλύτερα τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή. Γι’ αυτόν τον λόγο, μόνο τυχαίο ίσως δεν είναι ότι αυτή η παραίτηση ήρθε μετά το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ».

«Οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν συνέχιση και αναβάθμιση της προσήλωσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική, που υπήρξε άλλωστε κοινός στρατηγικός στόχος των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά όλα αυτά τα χρόνια».

Θεοδωράκης: O κ. Τσίπρας όμηρος του κ. Καμμένου

«Ανάμεσα σε Κοτζιά-Καμμένο, ο κ.Τσίπρας διάλεξε τον Καμμένο», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης για την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός είναι όμηρος του υπουργού Άμυνας, που έχει αναγορευθεί σε πανίσχυρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πορεύεται με πρώτο μέλημα μη δυσαρεστήσει τον συνεταίρο του».

«Οι προειδοποιήσεις ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία, μοιάζουν εντελώς αστείες όταν ο κατεξοχήν εκφραστής της διγλωσσίας παραμένει στη θέση του και παραιτείται ο εκφραστής της κυβερνητικής γραμμής», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Ποτάμι: Ποιος κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση;

«Ποιος κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση;», διερωτάται από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. «Πρώτα καθάρισε τον Φίλη. Τώρα καθάρισε τον Κοτζιά. Τελικά φαίνεται ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή την κυβέρνηση της ΠΦΑ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Κωνσταντοπούλου: Κυβέρνηση μαφίας, θα αναλάβει όλες τις εξουσίες για να υλοποιήσει τις εντολές

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στην αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση μαφίας και για συμβόλαιο θανάτου των Ελλήνων που εκτελεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι εκτελεί συμβόλαιο θανάτου και ότι είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα, να αναλάβει όλες τις εξουσίες, προκειμένου να υλοποιήσει τις εντολές που έχει λάβει από το εξωτερικό.

Στην ανάρτησή της στο twitter σημειώνει: «Ο Αλέξης Τσίπρας εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της χώρας κ των Ελλήνων. Θα αναλάβει κ όλες τις εξουσίες για να υλοποιήσει τις εντολές.

Οι εκκαθαρίσεις Υπουργών που προηγουμένως ήταν εκλεκτοί κ συνένοχοι στην προδοσία αποκαλύπτουν μια Κυβέρνηση Μαφίας».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου